Nissan XMotion Concept este: una dintre cele mai ciudate masini prezentate la Salonul Auto de la Detroit!

2018 Nissan XMotion Concept

La Salonul Auto de la Detroit cei de la Nissan au dezvaluit o noua masina concept experimentala. Masina poarta numele XMotion si va vedea lumina zilei la o data pe care inca nu o stim.

De fapt, suntem convinsi ca doar anumite parti din acest concept vor fi prezente pe viitoarele masini Nissan. Da, doar anumite parti, dar pana la urma asta este si ideea atunci cand vorbim despre o masina concept, nu?

Alfonso Albaisa, Senior Vice-Presedinte pentru Global Design la Nissan, a numit masina prezentata la Detroit o “explorare de design pentru un potential SUV compact revolutionar”.

Citeste si: Cea mai noua tehnologie Nissan redefineste viitorul condusului! Iata cum se prezinta!

 

Cu alte cuvinte, va exista o masina reala care va incorpora elemente din aceasta masina concept in cativa ani, dar nu acum. Chiar si asa, Nissan XMotion este o masina despre care e necesar sa vorbim si noi. Nu de alta, dar un SUV cu 6 locuri, cu design noncoformist, atrage, si asta s-a intamplat si cu noi atunci cand am vazut primele imagini ale masinii.

Vreti si voi sa stiti mai multe? Sa vedem! Nissan XMotion Concept detine trei randuri de scaune cu cate doua locuri individuale, al treilea rand fiind dedicat special copiilor. In materie de design exterior, asa cum bine vedeti, masina are un look futurist, dur, dar totodata sofisticat. Imaginea per ansamblu ne ofera, spun anumiti jurnalisti, o senzatie de protectie, cu un corp parca blindat.

‘’Masina este dinamica, fluida, si orecum gratioasa”, a declarat Alfonso Albaisa in comunicatul de presa de la lansarea oficiala, precizand totodata ca acestea sunt diferentele dintre SUV-urile conventionale si XMotion.

Grila V-Motion, vazuta prima data pe a treia generatie Nissan Murano a fost redefinita si adaptata la aproape toate modelele Nissan actuale. De aceasta data insa, aceasta grila este mai lata, mai adanca si mai puternica, ea inspirand si numele masinii. In spate, designul unic al stopurilor a fost inspirat de kumiko - o cunoscuta arta japoneza de asamblare a lemnului. In interior, la fel ca si in exterior, Nissan XMotion are ca punct de plecare elemente traditionale japoneze cu indicii futuriste. Designerii au apelat la tehnici traditionale de constructie, la artizanat si au aplicat totul intr-o estetica moderna.

Tetierele scaunelor sunt si ele inspirate de kumiko, scaunele sunt precum niste vase care plutesc iar pe podea specialistii au creat un model care aminteste de valuri. Panoul de bord este o interpretare moderna a tamplariei traditionale Kigumi, iar consola centrala utilizeaza una dintre numeroasele tehnici japoneze traditionale de arhitectura din lemn, kanawa tsugi.

Ceea ce este interesant in aceasta ultima tehnica, kanawa tsugi, este faptul ca cei care o utilizeaza nu folosesc niciun cui sau niciun gram de clei. In cabina, mai putem observa nici mai putin de 7 ecrane, trei dintre ele fiind amplasate central si se comanda prin voce sau chiar prin gesturi.

Te-ar mai putea interesa:

Nissan lanseaza noul CUV Kicks

Noul Infiniti QX50: modificari la capitolul design si un motor VC-Turbo

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Nissan

Newsletter