Lexus lanseaza cea de-a cincea generatie LS

2018 Lexus LS 500

Salonul Auto Nord American de la Detroit ne aduce in fata ochilor si noua generatie Lexus LS, unul dintre cele mai cunoscute modele ale diviziei de lux Toyota. Lansat pentru prima data in 1989, Lexus LS ajunge in prezent la cea de-a cincea generatie. Debutul lui LS a fost marcat de un succes fulminant pe toate pietele auto, in Statele Unite reusind chiar sa fie cel mai vandut model din segmentul sau in 15 din primii 17 ani de existenta.

Segmentul in care apare aceasta noua generatie Lexus LS este unul in care se dau lupte grele la varf in acest moment, reprezentantii producatorului japonez fiind constienti de acest lucru. Astfel, modelele noii generatii Lexus LS se vor bate umar la umar cu modele precum Mercedes Clasa S, BMW Seria 7 sau Audi A8.

Noile modele Lexus LS au beneficiat de o scadere a masei totale cu 90 de kilograme, gratie materialelor usoare care au fost utilizate in realizarea sasiului si a caroseriei. Totodata, noul LS este echipat cu noul sistem de control al sasiului VDIM, sistem care ofera o stabilitate mai buna masinii in conditii precare de drum.

In ceea ce priveste sistemele de siguranta cu care este dotata noua generatie LS, aceasta dispune de pachetul Lexus Safety Sistem+ care curpinde o serie intreaga de sisteme active sau pasive. Cel mai interesant sistem de siguranta, oferit in premiera pe o masina de serie, este cel de detectare a pietonilor cu directie activa.

Design Exterior

Noua generatie Lexus LS a fost construita avand la baza platforma tehnica Lexus GA-L, beneficiind acum de o infatisare exterioara ceva mai agresiva. Chiar daca inaltimea noilor modele a fost scazuta, dimensiunile noii generatii au crescut.

Asa cum spuneam si mai devreme, nota generala la exterior a noului LS infatiseaza o agresivitate crescuta, insa asta nu face ca eleganta si rafinamentul specific Lexus sa fie mai putin resimtit, ba din contra.

Design Interior

Asa cum ne-au obisnuit de fiecare data pana acum, inginerii niponi au reusit sa faca din habitaclul interior o adevarata opera de arta. Punand in aplicare principiile japoneze „omotenashi”, soferul si pasagerii se vor putea bucura de o experienta unica atunci cand se vor urca in modelele noii generatii LS.

Cotierele integrate, iluminarea ambientala, scaunele cu reglaj si diferite functii si materialele folosite in interior formeaza o imagine clara a rafinamentului si bunului gust specific nipon.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter