Stinger este cel mai curajos model al celor de la Kia

2018 Kia Stinger

Salonul Auto de la Detroit, care este in plina desfasurare zilele acestea, ne-a atras atentia prin modelele prezentate acolo. Printre cele mai interesante masini aflate in show se numara si noul model al celor de la Kia. Kia Stinger este o surpriza foarte frumoasa.

Cea mai buna parte a sedanului de inalta performanta de la Kia nu este faptul ca are tractiune spate, nici faptul ca este o masina frumoasa sau ca are 365 cai putere.

Nu, jurnalistii prezenti pe teritoriul Americii de Nord sustin ca cea mai importanta caracteristica este chiar numele masinii, pentru ca este unul cu o buna rezonanta, cuvantul traducandu-se la noi prin "obstacol".

Intr-o perioada in care mai toata lumea opteaza pentru denumiri alfanumerice plictisitoare, Kia isi numeste super masina Stinger, un nume care va conta mai mult ca sigur in lumea auto.

Design Exterior

Noul model al sud-coreenilor nu are doar un nume frumos, ci este o masina care arata exceptional, sustin jurnalistii. Kia Stinger este un GT pe care l-am vazut prima data la Salonul Auto de la Frankfurt, ca masina concept.

Kia Stinger GT este oarecum similara, ca si intentie, cu BMW Seria 4 Gran Coupe. Este agresiva si zvelta, partea din fata iti fura privirea cu grila frontala tip „tiger nose”, iar in partea din spate stopurile conectate sunt mai frumoase decat ne asteptam.

Ca aparitie, specialistii din presa spun ca la prima vedere masina pare mai degraba un BMW sau Audi, nu un model al celor de la Kia. Da, anumite parti din masina sunt derivate de la aceste branduri, dar asta s-a intamplat din cauza ca omul care se ocupa acum de design la Kia a lucrat in trecut la Audi.

Design Interior

La interior, Kia Stinger pare un exemplar Mercedes-Benz, daca e sa facem o comparatie. Habitaclul interior beneficiaza de un sistem de ventilatie de tip HVAC care are trei caracteristici importante ce mentin aerul la un nivel maxim de confort.

Tehnicienii de la Kia au montat pe noul model o serie de dotari care se afla in premiera pe un model din gama lor. Vorbim aici despre un sistem de monitorizare Driver Attention Alert, un sistem de sunet marca Harman-Kardon de 720W, care are un subwoofer montat chiar sub scaunul din fata, dar si o suspensie reglabila electronic si frane marca Brembo cu patru pistoane pe fata si doua pe spate.

Soferul poate alege din cele 5 moduri de rulare oferite, iar in interior cei ce pasesc vor putea observa scaunele imbracate in piele Nappa, dar si volanul sport, care nu poate lipsi pe un GT adevarat. In mod evident insa, ceea ce conteaza cel mai mult este modul de condus.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter