2018 Ford F-150 primeste primul sau motor diesel si un look nou

Se intampla in sfarsit, desi nu au existat foarte multi impatimiti care sa creada ca zvonurile din presa sunt adevarate! Si o sa va intrebati despre ce este vorba? Pentru prima data in 70 de ani, Ford va scoate pe piata o versiune diesel a unui model din gama F a lor.

Producatorul american a facut anuntul sambata trecuta in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Modelul 2018 Ford F-150 va fi redesenat si va fi disponibil cu un motor puternic de 3,0 litri V6. Singurul pick-up fullsize pentru munci usoare cu o optiune diesel este, pana in acest moment, modelul Ram 1500, care are, de asemenea, un motor V6 de 3,0 litri ce ofera cel mai eficient consum de combustibil printre pick-up-urile de jumatate de tona.

Puterea si consumul de combustibil pentru versiunea diesel F-150 nu au fost inca anuntate, dar Ford a afirmat ca se asteapta ca noul model sa aiba succes printre clientii care cumpara masini pick-up pentru a utiliza capacitatile de remorcare.

Noul Ford F-150 va fi dotat cu noua transmisie automata cu zece trepte de viteza a companiei, care a debutat mai intai pe modelul 2017 Ford F-150 Raptor. Impreuna cu versiunea pe motorina, cumparatorii de Ford F-150 vor avea si alte unitati de alimentare din care vor putea sa aleaga, pentru ca specialistii Ford au actualizat motoarele cu alimentare pe benzina.

Toate aceste noi propulsoare vor beneficia de sistemul start&stop, pentru a putea economisi mai bine combustibilul. Prima versiunea, cea entry-level, va veni cu un motor de 3,3 litri V6, apoi urmeaza motoarele de 2,7 litri si de 3,5 litri twin-turbo V6. La acestea se mai adauga modelul care detine un motor de 5,0 litri V8 cu sistem de injectie directa pentru putere imbunatatita si eficienta.

Modelele turbo si cele propulsate de motoarele V8 vor folosi o transmisie automata cu zece trepte de viteza, iar motorul de 3,3 litri V6 va veni in dotare cu o cutie de viteze cu sase trepte.

Reprezentantii companiei americane au declarat ca, capacitatea de remorcare maxima va fi mai mare de 12.200 pounds, ceea ce inseamna peste 5500 kilograme.

Pe langa noutatile de mai sus, noul Ford F-150 va beneficia si de o serie de tehnologii noi. Aici sunt incluse sistemul de sunet marca Bang&Olufsen, conexiune 4G, dar si sistemul prin care masina detecteaza pietonii, precum si pilot automat adaptiv.

In materie de aspect, asa cum ne asteptam, noul model are cateva elemente noi, ca doar asa ii sta bine unul model imbunatatit. Vorbim despre o noua grila, dar si un spoiler frontal diferit. Cei de la Ford au creat si un design diferit pentru jante, iar sistemul de iluminat nou a adaugat o semnatura luminoasa pentru stopuri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter