VW lanseaza la Detroit versiunea Tiguan cu sapte locuri

2018 VW Tiguan Long-Wheelbase

Salonul Auto Nord American, desfasurat in aceasta perioada in Detroit, i-a gasit pe cei de la Volkswagen cu planuri mari pentru piata auto din Statele Unite. Nu de alta dar imaginea lor a avut de suferit serios in ultima perioada din cauza uriasului scandal Dieselgate. Unul dintre principalele modele propuse de nemti in cadrul standului Volkswagen este SUV-ul compact Tiguan Long-Wheelbase, model cu ampatament marit si cu sapte locuri.

Noutatile prezentate la Detroit vin dupa ce la finalul anului trecut am putut admira primele fotografii cu asa numitul Tiguan Allspace. Este vorba de acelasi model, insa numele mai devreme amintit este destinat pietii auto asiatice. Cel mai probabil, in luna martie vom putea afla si mai multe noutati cu privire la varianta europeana a modelului, care va fi prezentata la Geneva.

Volkswagen Tiguan a fost dezvoltat avand la baza aceeasi platforma MQB si, asa cum ne putem da seama fara mari probleme, este aproape identic cu modelul prezent acum pe Batranul Continent. In linii mari, aspectul sau exterior da impresia de masivitate, dimensiunile lui fiind ceva mai mari – 11 centimetri castigati in lungime.

Diferenta in lungime de care tocmai aminteam aduce cu sine un spatiu mai generos la interior, acolo unde versiunea Tiguan-ului prezentat la Detroit ofera sapte locuri in standard in cazul in care se opteaza pentru versiunea cu tractiune fata. Daca va indreptati atentia catre modelul care dispune de tractiune integrala 4Motion, randul al treilea de scaune este oferit doar in mod optional.

Daca in ceea ce priveste infatisarea exterioara propusa de constructorul german la Detroit va spuneam ca nu avem parte de prea multe modificari, continuam prin a va spune ca nici la interior nu regasim prea multe surprize de ordin estetic. Astfel, modelul propus pentru piata auto de peste Ocean pastreaza aceleasi linii generale pe care le cunoastem de la modelul european.

In ceea ce priveste motorizarea lui Volkswagen Tiguan cu sapte locuri, nemtii ne-au pregatit un singur propulsor turbo, cu o capacitate de 2.0 litri, capabil sa dezvolte 184 de cai putere si un cuplu maxim de 300 Nm. Transmisia va fi asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu opt trepte.

Asa cum am amintit si mai devreme, Volkswagen Tiguan cu ampatament marit le este oferit americanilor atat in varianta cu tractiunea fata, cat si cu tractiune integrala 4Motion. In cazul celei de-a doua variante, modelele vor fi echipate si cu Active Control, sistem care va oferi patru moduri de rulare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter