Versiunea americana Qashqai, Nissan Rogue Sport, a fost prezentata la Detroit

2017 Nissan Rogue Sport

Cei de la Nissan au hotarat ca este timpul sa isi diversifice gama de SUV-uri mici si a introdus in cadrul Salonului Auto de la Detroit o versiune mai scurta a modelului Rogue, care se afla in topul vanzarilor. Noul model se numeste Rogue Sport si este un vehicul cu dublu scop: primul scop este acela de a oferi pietei un competitor serios pentru masinile de aceeasi marime, cum ar fi Hyundai Tucson; iar al doilea este de a oferi pietei o versiune un pic mai mare in segmentul subcompact, care se afla acum in crestere, si care este populat de modele de renume precum Honda HR-V si Mazda CX-3.

In momentul de fata, cei de la Nissan au modelul Juke, cu care pot concura pe piata masinilor SUV sub-compacte, dar reprezentantii companiei spun ca noul SUV potrivit pentru cinci pasageri este produs pentru cei singuri, dar si pentru cuplurile tinere. Nissan Rogue Sport este varianta americana a modelului european Qashqai, strategia adoptata de niponi, aceea de a schimba numele, fiind una de succes, sustin ei. Si credem ca au dreptate cu aceasta idee de marketing, pentru ca cel putin pana in momentul de fata, Rogue Sport a atras toate privirile la show-ul auto nord american.

Nissan Rogue Sport are un ampatament cu 2,3 inci mai scurt decat modelul Rogue normal si o lungime totala cu 12,1 inci mai mica. Cu scaunele din randul doi pliate, Rogue Sport pretinde ca are o capacitate de depozitare de peste 1720 litri, comparativ cu cei peste 1900 litri de care dispune modelul mai mare Rogue. Daca scaunele din spate se afla in pozitia lor initiala, cei de la Nissan au afirmat ca noul Rogue Sport beneficiaza de o capacitate a portbagajului de aproximativ 620 litri.

In ceea ce priveste motorizarea, noul Rogue Sport nu va putea fi achizitionat cu motoarele cunoscute de la Qashqai. Cei de la Nissan au dotat modelul Rogue Sport cu propulsorul de 2,0 litri cu patru cilindri si 141 cai putere, care este conectat la o transmisie variabila continua Xtronic. Acest motor este mai mic decat cel cu patru cilindri de 2,5 litri si 170 cai putere pe care il putem gasi pe fratele mai mare, Rogue.

Zvonurile din industrie sustin ca cei de la Nissan vor dota modelul Rogue mai mare cu un motor hibrid care va avea un motor de 2,0 litri pe benzina si un motor electric de 30 kW. Urmeaza sa vedem insa, cat de curand, daca aceste zvonuri se confirma sau nu.

La fel ca si modelul actual din piata, noul Rogue Sport va avea o varietate mare de elemente de siguranta, oferite ca extra optiuni. Printre acestea se regasesc inclusiv un sistem de avertizare asupra punctelor moarte, sistemul de franare automata, cel de avertizare la parasirea benzii de rulare sau atentionare asupra traficului din spate. Conectivitatea include sistemul de navigare NissanConnect, in centrul careia se afla un ecran color touchscreen de 7 inci.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter