2017 Mercedes-Benz GLA si GLA 45 AMG Facelift au fost prezentate la Salonul Auto de la Detroit

2018 Mercedes-Benz GLA Facelift

Noutatile de la Salonul Auto de la Detroit sunt din ce in ce mai multe, iar noi, impatimitii auto, nu putem decat sa ne bucuram. De data aceasta a venit randul celor de la Mercedes-Benz sa ne prezinte ce ne-au pregatit. SUV-ul Mercedes-Benz GLA, dar si versiunea performanta GLA 45 AMG au primit un facelift, germanii laudandu-se cu imbunatatiri care vor atrage fanii brandului.

Dupa cum bine observati, modelul GLA a primit cateva imbunatatiri externe, dar jurnalistii din presa de specialitate sustin ca acestea sunt minore. De fapt, cea mai importanta si notabila schimbare este forma redesenata a barilor frontale si din spate, dar si noua grila. Daca cercetam mai in detaliu, observam ca la versiunile superioare, farurile optionale au fost taiate de pe lista, iar in locul lor si-au facut aparitia unele cu tehnologie LED.

De asemenea, jantele de aluminiu au fost si ele remodelate. Tehnicienii germani ofera clientilor sai si o noua culoare a caroseriei - Caynon Beige, iar noile arcuri standard inalta corpul cu 30 de mm mai sus fata de modelul anterior.

Nici in ceea ce priveste habitaclul interior schimbarile nu sunt majore. Fostii proprietari GLA ar putea observa ca scaunele au acum o tapiterie noua. Cabina detine in dotarea standard un ecran cu diagonala de 8 inci cu butoane noi, dar si o camera video care filmeaza la 360 de grade, care reprezinta, conform spuselor reprezentantilor companiei, o premiera in gama.

Tehnologiile prezente la bord fac din modelul facelift GLA o masina extrem de dorita. De mentionat aici este in primul rand sistemul de franare de urgenta, disponibil atat la viteze de oras, cat si de autostrada. Tot la capitolul tehnologii, o alta premiera este si sistemul de deschidere al portbagajului, care se face fara a avea nevoie de maini, ci doar prin simpla miscare a piciorului pe sub bara de protectie.

Propulsoarele noilor modele nu s-au modificat substantial. Gama de motoare diesel contine, asa ca si pana acum, optiunile 200d si 200d 4Matic cu 134, respectiv 175 de cai putere. In plus, gama mai primeste unitatea pe benzina cu 184 cai putere si vine cu un sistem de tractiune integrala 4Matic, care intervine intre motoarele existente de 122, 156, respectiv 211 cai putere.

Versiunea de baza, 180d cu 109 cai putere este si cea care ofera clientilor sai un consum redus de combustibil: doar 3,9 litri/100 kilometri.

Cea mai puternica varianta GLA, modelul 45 AMG primeste aceleasi imbunatatiri vizuale si detine acelasi motor de 2,0 litri turbo cu 381 cai putere si un sprint de la 0 la 100 kilometri/ora in 4,4 secunde. Exista totusi o schimbare, si ea consta intr-un raport de transmisie mai scurt din viteza a treia catre a saptea din partea cutiei de viteze cu dublu ambreiaj si sapte viteze.

Videoclipul zilei

Newsletter