2017 Lexus LC 500 este noul rival pentru Mercedes-Benz Clasa S Coupe

2017 Lexus LC 500

Dupa patru ani de la debutul conceptului LF LC de la Salonul Auto de la Detroit, compania japoneza Lexus este hotarata din nou sa atraga ochii din toate colturile lumii cu noul Lexus LC 500. Coupe-ul de lux din urma cu patru ani este modelul de inspiratie pentru noul concept prezentat astazi la Detroit, un model parca si mai provocator si cu un plus de aerodinamica fata de ce eram obisnuiti pana in prezent.

Akio Toyoda, presedinte si CEO al grupului Toyota, a amintit in cateva scurte declaratii de decizia luata in urma cu cativa ani de a oferi modelelor Lexus un grad mai mare de definire pe piata de lux, lucru insotit si de un plus emotional oferit consumatorilor prin modelele propuse. Acesta prezinta noul LC 500 ca o declaratie puternica din partea companiei pe care o conduce referitoare la directia in care aceasta vrea sa se indrepte pe piata globala de acum incolo.

La prima vedere putem vorbi despre o colaborare excelenta intre echipa de ingineri si echipa de design a noului concept, LC 500 pastrand cu succes multe din elementele cheie ale modelului de inspiratie LF-LC. LC 500 ne este propus ca un model deosebit de atletic, cu un plus in ceea ce priveste nivelul de aerodinamica si cu niste forme care vor trezi pasiunea si emotia din fiecare iubitor de masini de lux.

Inginerii niponi au depus un mare efort si in ceea ce priveste partea interioara a noului automobil, acestia promitand o atmosfera seducatoare si un comfort ridicat chiar si pentru drumurile lungi. Nu au fost date uitarii nici detalii precum dimensiunea si unghiul volanului, pozitionarea pedalelor sau consola centrala de bord de cea mai inalta calitate, totul pentru ca soferul si pasagerii sa aiba parte de o experienta cat mai placuta in interiorul noului automobil.

Lexus LC 500 dispune de o unitate de motorizare V8, de 5.0 litri, regasita in prezent si pe modelele RC-F si GS-F. Aceasta este capabila sa dezvolte nu mai putin de 467 de cai putere si un cuplu maxim de 527 Nm. Transmisia este asigurata printr-o cutie automata de zece viteze, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in doar 4.5 secunde.

Reprezentantii Lexus nu au oferit detalii despre pretul la care va putea fi achitionat noul model, dar zvonurile indica o suma de pornire de aproximativ 100.000 de dolari. Este de asteptat ca noul model sa debuteze pe pietele din Statele Unite si Japonia incepand cu primavara anului viitor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter