2017 Infiniti Q60 Coupe demareaza in tromba la Salonul Auto de la Detroit

2017 Infiniti Q60 Coupe

Dupa ce in luna noiembrie a anului trecut ne-a fost dezvaluit si ne-am putut face o prima impresie, iata ca noul Infiniti Q60 Coupe si-a facut debutul oficial la show-ul auto al Americii de Nord din aceasta luna. Previzualitat ca un concept omonim la Salonul Auto de la Geneva in 2015, noul coupe premium adopta un design elegant, cu o grila dubla in partea din fata si stalpi interesanti in forma de C.

Infiniti Q60 beneficiaza si de faruri LED care sunt dotate cu o tehnologie, numita Light Guide, care mimeaza forma pleoapei umane. Divizia de masini de lux a Nissan a reusit sa creeze la noul coupe Q60 un nou coeficient aerodinamic de 0,28 , el fiind realizat cu ajutorul formei caroseriei si cu ajutorul fantelor de aer montate pe aripile din fata care directioneaza aerul din compartimentul motorului.

In plus capota este cosntruita in asa fel incat sa reduca mai departe piedicile ce pot influenta aerodinamicitatea. Tot in acest sens mai exista ceea ce inginerii au numit Active Grille Shutter, o grila care ramane inchisa in conditii normale de utilizare si care se deschide in timpul mersului mai alert.

Motorul noului Infiniti Q60 Coupe este unul puternic, un V6 de 3,0 litri care provine din familia „VR” si va fi oferit in doua variante. Prima varianta este una de 300 de cai putere la 6400 rpm si va avea un consum de 12.3 l/100 km si o emisie de CO2 de 154g/km. Si pentru ca cei de la Infiniti s-au gandit si la potentialii clienti cu apetit mai crescut pentru viteza si adrenalina, au creat si o varianta cu 400 de cai putere la acelasi nivel de rotatii, dar de data aceasta motorul este unul mai putin economic cu 12.8 l/100 km si emisii de 206 g/km.

Daca preferintele sunt indreptate spre motoarele cu patru cilindri, Infininti Q60 are si aceasta varianta. Motorul este de 2,0 litri care dezvolta 208 cai putere la 5500 rpm, acesta fiind cel mai eficient din gama cu un consum de 11.8 l/100 km si emisii de 154 g/km.

Toate aceste variante de motoare functioneaza cu o transmisie automata cu sapte trepte de viteza.

In ceea ce priveste designul noul Infiniti Q60 Coupe arata mai bine ca niciodata, masina fiind mai indrazneata si sportiva. Jantele de 20 de inch vor fi disponibile ca varianta fata de cele de 19 inch care intra in dotarea standard iar a doua generatie de directie adaptata direct ofera o conexiune directa intre masina si sofer.

Conducatorul are posibilitatea de a a modifica raspunsul de directie, alegand din sase moduri posibile: Standard, Eco, Sport, Sport Plus( pentru unele modele) si modul Personalizat.

Pasind in interiorul cabinei, Q60 ne garanteaza ca nu vom auzi nici cele maimici zgomote, zero vibratii, spitele rotilor fiind create special pentru a amortiza vibratiile. Toate modelele au tehnologia Active Noise Cancellation care impiedica zgomotele de motor sa se infiltreze in interiorul masinii. Noul Infiniti Q60 Coupe eva iesi pe piata in cursul acestui an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter