Genesis G90 - noul rival pentru renumitele Clasa S, A8 sau Seria 7

2017 Genesis G90

Nici nu a trecut prea mult timp de la anuntul facut de Hyundai cu privire la lansarea propriului brand de automobile premium Genesis, si primul model a si fost prezentat deja catre publicul larg. Primul model din noua gama, Genesis G90, a fost prezentat astazi in premiera absoluta in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

G90 intra direct in topul segmentului dedicat masinilor premium de lux, beneficiind de o serie de inovatii tehnice de cel mai inalt nivel, de rafinament si de performante deosebite. Prin noul Genesis G90, ne este tot mai clar ca Hyundai vrea sa concureze de la egal la egal cu numele grele deja ancorate in cadrul segementului automobilelor de lux.

Desi il are ca baza de inspiratie pe predecesorul Hyundai Equus, G90 dispune de un ampatament mai generos si de o infatisare care imbratiseaza in acelasi timp atat elemente de rafinament si eleganta, cat si o sportivitate remarcabila. In acelasi timp, nu putem remarca unele mici asemenari cu o serie de elemente regasite pe deja renumitele automobile germane din acelasi segment.

In ceea ce priveste infatisarea interioara, noul G90 vine echipat cu o tapiterie din piele Nappa de inalta calitate, alaturata unei serii de accesorii din lemn natural care denota luxul si eleganta. Modelul este dotat de asemenea si cu un ecran touch de 12.3 inci, prin intermediul caruia pot fi setate functiile automobilului.

Inginerii coreeni au facut tot ce le-a stat in puteri pentru a asigura tot comfortul necesar si pentru pasagerii din spate, acestia fiind rasfatati prin prezenta ecranelor duale de 9.2 inci si de un sistem de masaj prevazut scaunelor. Nu a fost dat uitarii nici sistemul de sunet, acesta fiind furnizat de Lexicon si fiind prevazut cu nu mai putin de 17 boxe si cu un subwoofer de 10 inci.

Cu un asa sistem de sunet, nu este de mirare nici atentia acordata respectarii celor mai stricte standarde in materie de izolare fonica.

Pentru inceput, G90 ne este propus in doar doua variante de motorizare, ambele pe benzina. Cea mai accesibila dintre acestea este echipata cu un motor V6 T-Gdi bi-turbo, de 3.3 litri si care livreaza 365 de cai putere. Varianta mai puternica dispune de o unitatea de motorizare V8 de 5.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 420 de cai putere. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate de opt rapoarte.

Optional, cei ce doresc se vor putea indrepta si catre un sistem de tractiune integrala H-TRAC.

Genesis G90 este primul automobil lansat din noua gama, acesta fiind disponibil in curand pe pietele din Statele Unite, Rusia, China si Orientul Mijlociu. Conform celor spuse de reprezentantii Hyundai, in urmatorii cinci ani vor fi lansate alte cinci modele noi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter