Peste 400 de cai putere pentru noul F-150 Raptor SuperCrew

2017 Ford F-150 Raptor SuperCrew

Ford a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Detroit noul F-150 Raptor SuperCrew, modelul mai puternic al lui F-150 Raptor. F-150 nu mai are nevoie de prea multe prezentari, acesta ajungand la al 34-lea an consecutiv in care reprezinta cea mai bine vanduta masina in Statele Unite.

Astfel, nu e de mirare faptul ca, desi ajunsa deja la cea de-a 13-a generatie, din 1975 si pana la momentul actual, F-150 ramane cea mai cautata si mai indragita masina pe piata americana. Modelul prezentat in acest an la Detroit este versiunea cu cabina dubla a exemplarului lansat anul trecut.

F-150 Raptor SuperCrew beneficiaza de un surplus de agresivitate si, totodata, de o infatisare mai sportiva, dat fiind faptul ca noua versiune a fost conceputa de Ford Performance. Acesta dispune acum de aportul unei serii de protectii suplimentare pentru caroserie, insotite de jantele de 17 inci si anvelope off-road de la BFGoodrich All Terrain KO2.

Cu un asemenea „echipament”, noul SuperCrew parca abia asteapta sa fie dus sa exploreze tot felul de terenuri neasfaltate si sa fie supus la cele mai grele incercari. De asemenea, inginerii americani au reusit marirea ampatamentului noului model cu putin peste 30 de cm si scaderea din masa totala a acestuia cu aproape 225 de kg, gratie aliajelor din aluminiu folosite.

In ceea ce priveste motorizarea, F-150 Raptor SuperCrew dispune de un motor V6 Ecoboost de 3.5 litri, capabil sa livreze nu mai putin de 411 cai putere si un cuplu maxim de 588 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate de viteze cu 10 trepte si a unei cutii de transfer „torque-on-demand”.

De asemenea, SuperCrew beneficiaza si de suportul unui sistem de tractiune integrala. Desi reprezentantii Ford nu au oferit informatii despre performantele pe care le va scoate noul model, este de asteptat ca noua motorizare sa fie mai puternica decat actualul V8 de 6.2 litri.

Modelul F-150 Raptor SuperCrew poate face fata cu siguranta si drumurilor pe care se circula in conditii rele, astfel incat acesta vine echipat si cu sistemul Terrain Management, sistem care permite alegerea unuia dintre cele sase moduri de rulare propuse.

Astfel, poate fi selectat modulul „Weather” - atunci cand se merge in conditii de vreme rea, „Mud and sand” – pentru terenuri cu mult noroi sau nisip, „Baha Mode” – destinat rularii cu viteza in desert, sau „Rockmode” – destinat rularii cu viteza mica pe bolovani.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa asteptam lansarea oficiala pe piata a noului F-150 Raptor SuperCrew pentru a putea testa mai bine ce stie sa faca. Cel mai probabil, acesta nu va fi scos pe piata mai devreme de toamna anului curent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter