Chrysler se reinventeaza pe segmental minivan-urilor prin noul Pacifica

2017 Chrysler Pacifica

Dupa mai bine de 30 de ani de productie a modelelor „Town and Country”, cei de la Chrysler au decis ca a venit timpul sa faca o schimbare in segmentul minivan-urilor. Astfel, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, reprezentantii companiei americane au prezentat in premiera absoluta noul model 2017 Chrysler Pacifica.

Numele „de scena” ne pare insa cunoscut deja, acesta fiind folosit si pentru un crossover fabricat acum mai bine de 10 ani. Sergio Marchionne, CEO al Fiat Chrysler Automobiles, anunta in cursul anului trecut ca s-au facut investitii de peste 2 miliarde de dolari pentru acest nou proiect numit „Pacifica”.

Chiar daca initial s-a luat in calcul pastrarea numelui „Town and Country”, modelul Pacifica s-a vrut a fi ceva nou care sa se distinga fata de toate celelalte minivan-uri existente la momentul actual pe piata. In comparatie cu modelul „Town and Country”, inginerii americani au reusit sa aduca pentru Pacifica un plus de sportivitate, alaturat unei scaderi in masa totala cu aproximativ 136 de kilograme, aceasta cantarind in momentul de fata numai 1964 de kilograme.

Daca ne uitam la infatisarea noului minivan, Pacifica a preluat unele elemente de la crossover-ul Chrysler 200, acestea regasindu-se atat la exterior, cat si in design-ul interior. In schimb, culorile si materialele din care era realizata tapiteria au fost schimbate. Panoul de bord dispune de un ecran tactic de 8.4 inci, in timp ce pe lista de optionale se regasesc alte doua ecrane HD de 10 inci care pot fi plasate in randul dedicat pasagerilor din spatele minivan-ului.

Reprezentantii companiei americane descriu minivan-ul ca fiind excelent pentru calatoriile lungi, acesta beneficiind de un volum total in interior de peste 5600 de litri. De asemenea, Pacifica vine echipat si cu sistemul Stow’N Go care permite lasarea scaunelor in fata in cazul in care este efectuat un transport mai voluminos.

In ceea ce priveste motorizarea noului Pacifica, acesta dispune de o unitate de motorizare V6 de 3.6 litri, cu sase cilindrii, capabila sa dezvolte nu mai putin de 287 de cai putere si un cuplu maxim de 355 Nm. Transmisia este asigurata de o cutie automata cu noua trepte. Inginerii americani ne propun noul minivan si intr-o varianta hibrida, in cazul careia motorului de 248 de cai putere ii este alaturata o baterie de 16 Kwh.

Autonomia electrica asigurata exclusiv de baterie este de doar 48 de kilometri, in timp ce timpul in care aceasta poate fi reincarcata complet este de doua ore. Vanzarile pentru noul Pacifica vor incepe pe parcursul anului 2017 si este de asteptat ca si acest model sa fie unul de mare succes in randul familiilor din America.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter