Noul Chevrolet Cruze Hatchback prezentat la Detroit

2017 Chevrolet Cruze Hatchback

Dupa debutul din vara anului trecut al modelului sedan, acum a venit randul ultimei generatii a modelului Cruze Hatchback sa fie prezentat in fata publicului larg. Dezvoltat pe baza acelorasi tehnologii si atribute ca si sedan-ul, Cruze Hatchback poate reprezenta o alegere mai sportiva pentru clienti.

Inginerii americani au inceput constructia noului model avand la baza noua platforma modulara General Motors, regasita la momentul actual si pe mai multe modele Opel Astra. Cruze beneficiaza si de cel mai generos ampatament din intregul segment, acesta ajungand pana la 2700 mm.

In comparatie cu modelul precedent, inginerii de la Chevrolet au reusit o scadere a greutatii din masa totala cu aproximativ 91 de kilogramtie, gratie materialelor mai usoare care au fost folosite de aceasta data.

Portbagajul are un volum de 524 de litri, insa in cazul unui transport mai voluminos se poate opta pentru rabatarea scaunelor din randul din spate, astfel ajungand pana la un volum de 1198 de litri.

Cruze reprezinta cel mai cunoscut si cel mai cautat model din intreaga gama Chevrolet, fiind vandut din 2008 si pana in prezent in peste trei milioane si jumatate de exemplare in intreaga lume. Desi modelul Cruze a inregistrat un real succes chiar si pe piata europeana, acesta a fost retras odata cu plecarea Chevrolet. In Statele Unite, Cruze s-a bucurat de un succes considerabil mai ales in randul tinerilor de sub 25 de ani.

Noul Cruze Hatchback este echipat cu o unitate de motorizare pe benzina, cu patru cilindri, de 1.4 litri, capabila sa livreze 153 de cai putere la 5600 de rotatii si un cuplu maxim de 240 Nm la 2000 de rotatii. In ceea ce priveste transmisia, in functie de preferintele fiecaruia se poate opta intre o cutie manuala si una automata, ambele cu sase trepte. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in doar 8 secunde.

In ceea ce priveste consumul, reprezentantii americani estimeaza un consum mediu de 5.8 litri/100 kilomtri la o rulare normala. Modelul beneficiaza si de un sistem multimedia care suporta aplicatiile Apple Car Play si Android Auto, facilitand astfel accesul la unele aplicatii de pe smartphone direct din display-ul masinii.

Totodata, a fost dezvoltat si sistemul care permite accesul la wireless 4G, acesta sigurand o conexiune puternica pentru pana la sapte dispozitive. Nu in ultimul rand, inginerii americani si-au indreptat atentia si catre capitolul dedicat sigurantei, echipand noul Hatchback printre altele cu un sistem de monitorizare al unghiilor moarte sau cu unul care ofera asistenta la franarea de urgenta sau la parcarea cu spatele.

Reprezentantii Chevrolet au estimat ca primele vanzari ale noului Hatchback vor avea loc in toamna acestui an, urmand ca pana atunci acesta sa fie introdus pe inca alte 40 de piete noi fata de prezent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter