BMW lanseaza 530e iPerformance, versiunea hibrida a noului Seria 5

2017 BMW 530e iPerformance

Asa cum dezvaluisera odata cu prezentarea noii generatii Seria 5, cei de la BMW au lansat versiunea plug-in hibrid 530e iPerformance. Vorbim astfel despre cel de-al saselea model al gamei iPerformance, model pe care il vom putea admira peste numai cateva zile, odata cu debutul primului eveniment important auto al anului – Salonul Auto Nord American de la Detroit.

Modelele 530e iPerformance nu sunt foarte diferite fata de modelele pe care le cunoastem deja, acestea venind cu cateva elemente discrete vopsite in albastru. Astfel, putem remarca capacele din centrul jantelor, priza de incarcare a bateriei sau barele din grila radiatorului. De asemenea, aceste modele au fost personalizate prin aplicarea logo-urilor „530e”, respectiv „eDrive”.

In ceea ce priveste motorizarea noului 530e iPerformance, aflam ca acesta va fi echipat cu un sistem care include o unitate pe benzina TwinPower Turbo cu o capacitate de 2.0 litri si care este capabila sa produca 184 de cai putere, caruia i se alatura un propulsor electric care livreaza 95 de cai putere.

Asadar, vorbim despre un sistem care poate dezvolta in total 252 de cai putere si un cuplu maxim de 420 Nm. Cu astfel de specificatii tehnice, cifrele inregistrate de 530e iPerformance nu sunt tocmai de neglijat. Pentru a va face o idee mai buna, va spunem ca viteza maxima la care poate ajunge modelul hibrid este de 235 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 6.2 secunde.

Specificatiile bune continua si atunci cand aducem in discutie consumul acestui model, reprezentantii producatorului german reusind sa scoata un consum de doar 1.9 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. Desigur, aceasta valoare este una relativa, ea variind in functie de modul de rulare ales si de conditiile de drum. Pentru un consum cat mai aproapiat de aceasta valoare, producatorul recomanda un mod de rulare mixt cu bateria motorului electric plina.

Autonomia exclusiv electrica a modelului 530e iPerformance este de doar 50 de kilometri, distanta in care viteza maxima poate atinge doar 140 km/h. Insa, automobilul poate rula in mod normal fara realimentare aproximativ 650 de kilometri.

Bateria folosita pentru modelul 530e iPerformance este una de tip Li-Ion de 7.4 kWh, montata sub bancheta spate, lucru care face ca volumul de depozitare al portbagajului sa scada pana la 410 litri. Bateria poate fi incarcata complet in 5 ore de la o priza obisnuita, in timp ce utilizarea unui incarcator Wallbox va reduce acest timp cu pana la 2 ore.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter