Audi lanseaza la Detroit cel mai puternic SQ5

Standul Audi este plin de noutati la aceasta editie a Salonului Auto Nord American desfasurat in aceste zile in Detroit. Una dintre surprizele pregatite de acestia pentru pasionatii auto veniti din toate colturile lumii sa asiste la primul eveniment auto important al anului se numeste SQ5 – versiunea de performanta a crossover-ului Q5 de generatie noua.

Asadar, vorbim despre un upgrade adus unitatii de motorizare V6 TFSI cu capacitate de 3.0 litri, capabil sa produca acum cu 14 cai putere mai mult fata de cea mai puternica versiune actuala. Practic, vom avea sub capota un propulsor gata sa livreze 354 de cai putere si un cuplu maxim de 500 Nm intre 1.370 si 4.500 rpm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu opt rapoarte. Modificarile aduse propulsorului au dus si la scaderea masei totale a automobilului cu 14 kilograme, ajungand acum la 1.995 kilograme.

Bineinteles, si performantele tehnice au suferit modificari datorita acestor imbunatatiri aduse de tehnicienii Audi unitatii de motorizare. Astfel, vom avea o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat acum in doar 5.4 secunde. Si consumul mediu mixt a scazut prin aceste modificari aduse unitatii de motorizare, acesta fiind acum de 8,3 litri consumati la parcurgerea a 100 de kilometri.

Specialistii producatorului german nu se opresc aici, ei incercand sa faca in asa fel incat sa ofere viitorilor clienti o experienta mai sportiva la volanul noului lor SQ5. Astfel, acestia s-au orientat in ultima perioada spre dezvoltarea unei suspensii fata si spate care sa intervina in acest sens.

Pachetul sportiv S aduce o alta noutate pentru modelul SQ5 si anume o suspensie pneumatica adaptiva care aduce cu sine reducerea garzii la sol cu 30 mm. Mai mult decat atat, datorita acesteia automobilul va beneficia acum de doua moduri noi de rulare: Allroad, respectiv Offroad.

Noutatile pregatite de cei de la Audi continua si la nivelul habitaclului interior, acolo unde viitorii clienti vor beneficia de un spatiu mai generos dedicat pasagerilor din spate. De asemenea, si volumul de depozitare al bagajelor in portbagaj creste in cazul in care scaunele din spate sunt rabatate. Aceste lucruri se datoreaza si maririi ampatamentului, ajuns acum sa masoare 2.824 mm.

Conectivitatea este, de asemenea, disponibila si in cazul noului Audi SQ5, acesta beneficiind de tehnologiile Apple CarPlay, respectiv Android Auto. Mai mult decat atat, sistemul multimedia MMI dispus pe panoul central ofera acum si o tehnologie de recunoastere a scrisului de mana.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter