Nissan Titan Warrior Concept a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit

Nissan Titan Warrior Concept

Continuand tema pe care si-au propus-o in ultimul timp, aceea de a crea masini combatante, japonezii de la Nissan au dezvaluit la Salonul Auto de la Detroit masina concept Titan Warrior este, se pare, combatantul direct al Ford Raptor, lansat tot in Statele Unite, ieri.

Designerii de la Nissan au revizuit camioneta Titan, oferindu-i un aspect dur si sperand ca, odata cu aceasta lansare, vor avea o crestere in vanzari in 2016. Echipa de design americana au adaugat caracteristici noi, agresive si atletice declarand intentia conceptului de aventura off-road.

„Cumparatorii de camioane au un apetit insatiabil pentru mai mult continut si oferte unice” a declarat la lansare Jose Munoz, Vicepresedinte Executiv Nissan Motor Co, si „chiar daca noul model de abia a inceput sa apara la dealerii nostri, suntem in continua explorare a a unui teritoriu pe care va pasi Titan in viitor”.

La fel ca si Titan XD, cu motorul sau Cummins de 5,0litri V8 Turbo, conceptul Titan Warrior a fost creat pentru a duce versiunea de productie la extrem. Conceptul actual se bazeaza pe proiectul Titan avand in plus o personalizare a unei generatii originale Titan care reprezinta proiectul Wounded Warrior, atunci cand doi militari ai armatei americane au fost trimis intr-o misiune in Alaska.

Conceptul este, de asemenea un omagiu adus patrimoniului Nissan in ceea ce priveste cursele off-road si de aventura, amintind de competitiile Baja si Paris-Dakar Rally.

Mentinand ampatamentul Titan XD, japonezii au creat o prezenta mai puternica. Inaltimea a fost crescuta de la 1998 cm la 2070 cm , pentru a se potrivi unor anvelope personalizate din aluminiu 18x9,5 inch. Suprafetele de aluminiu prelucrate ale rotilor sunt finisate mat si in culoare inchisa.

Latimea noului Titan a fost prelungita cu aproximativ 7 cm pe fiecare parte de la 204 cm la 219 cm. Grila si semnatura Titan au fost imbunatatite si au acum un aspect tehnic, mai amenintator.

Gurile de aerisire de pe capota sunt functionale iar aspectul musculos a fost redat prin evazarea aripilor din fata si spate. La interior specialistii i-au dat noii masini un aspect „cronograifc” lustruit, axandu-se pe materiale si detalii.

De exemplu scaunele au fost acoperite cu tesatura de culoarea carbonului cu accente de cusatura „magma” portocaliu. Fibra de carbon este si ea prezenta iar piele face parte din optiunile din care clientii pot alege.

Volanul este personalizat si a fost construit avand in vedere teme intregii masini- aventura, albit dintr-un bloc de aluminiu. Alte detalii din interior sunt containerele de bauturi calde si reci integrat in consola centrala, comutatoare auxiliare robuste integrate in consola centrala pentru montarea de accesorii off-road.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter