2016 Mercedes-Benz Clasa E este masina care aproape ca se conduce singura

2016 Mercedes-Benz Clasa E

La Salonul Auto de la Detroit de anul trecut au fost dezvaluite in total 55 de autovehicule noi iar jurnalistii au fost prezenti in numar mare sa afle noutatile industiriei. Si anul acesta, incepand cu ziua de astazi Salonul Auto de la Detroit isi propune sa fie primul show auto al anului, atat calendaristic cat si in ceea ce priveste lansarea de noutati, mai ales ca in 2016 este aniversarea a noua ani de la lansarea oficiala a evenimentului.

Mercedes-Benz face un pas mare catre viitor, prezentand in ajunul showului, duminica noaptea, noua masina Mercedes Benz Clasa E. A zecea generatie de limuzine ne este furnizata cu un design stilat, distinct si de inalta calitate.

Noua Clasa E marcheaza de asemenea o premiera mondiala, ingloband mai multe inovatii tehnologice. In cele ce urmeaza va oferim principalele caracteristici, de abia scoase la rampa la Detroit.

Asa cum au numit-o specialistii noua limuzina Clasa E este o lectie de lux vechi si destula tehnologie astfel incat masina aproape ca se conduce singura. Noua masina este un pic mai lunga decat vechiul model, ampatamentul fiind cu 65 de milimetri mai mare ajungand la o lungime totala cu 43 milimetri mai mare.

Partea din fata este un pic mai musculoasa iar spatele este caracterizat prin stopurile dintr-o singura bucata. Versiunea de baza incorporeaza clasica grila Mercedes-Benz, versiunea Exclusive avand un design al grilei mai elaborat si mai fashion. Linia Avantgarde si AMG au grila sport cu emblema in centru, fiecare dintre grile oferind un aspect distinct si deversificat pentru fiecare model in parte.

In ceea ce priveste confortul, in interior este introdusa ideea de butoane sesnsibile la atingere pe volan care pot fi apasate la fel ca la smartphone-uri, astfel incat soferul sa nu fie nevoit sa isi ia mainile de pe volan. Trebuie sa va amintim aici ca noua Clasa E se conecteaza cu o aplicatie pe mobil si se poate parca singura sau chiar si porneste fara ajutor.

In consola centrala se afla doua ecrane de 12,3 inch care afiseaza informatiile necesare soferului. Sistemul infotainement poate fi controlat prin voce sau cu ajutorul unui pad controller care recunoaste scrisul de mana in consola centrala. Scaunele si cotiera precum si consola centrala si volanul sunt incalzite.

Pachetul Driver Assitance Plus accelereaza, franeaza si schimba benzile in locul soferului iar sistemul de franare automata opreste masina pentru a evita coliziunile in timp ce sistemul audio emite un semnal sonor pentru a atentiona soferul de eventualale pericole.

In privinta preturilor, germanii nu au dat detalii iar noi asteptam cu interes comunicatele de presa! Noua Clasa E va fi disponibila in centrele autorizate de vanzare Mercedes-Benz din Romania incepand cu luna aprilie 2016.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter