Kia Telluride - un concept hibrid al unui SUV masiv si plin de agresivitate

Kia Telluride Concept

Kia Telluride este noul SUV de mari dimensiuni propus de reprezentantii coreeni astazi, in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Telluride ne este prezentat ca un concept nou de SUV, cu un design nou si cu dimensiuni mai mari decat ale actualului Sorento.

Modelul de serie care probabil va urma acestui concept este destinat pietei din Statele Unite. Conceptul noului SUV a fost realizat avand la baza un sasiu cu ampatament marit al unui Kia Sorento, acesta ajungand la o lungime totala de 5 metri. Telluride beneficiaza de un design masiv, plin de agresivitate si este dotat cu blocuri optice cu LED si jante pe masura acestui urias, de 22 de inci.

Interiorul este astfel construit incat este destinat pentru nu mai putin de sapte pasageri, fiind dotat cu patru scaune individuale si cu o bancheta de trei persoane pe randul din spate. Beneficiind de un spatiu interior destul de vast, pasagerii din scaunele situate in randul din mijloc au posibilitatea de a-si intinde spatarul pana aproape de orizontala.

Aceeasi pasageri pot avea parte de tot comfortul pe care si-l doresc si datorita existentei unei console centrale „Swipe Command”, cu ajutorul careia pot controla anumite functii ale sistemului de infotainment. Totodata, Telluride este echipat si cu un sistem multimedia touchscreen si incarcare wireless.

Inginerii coreeni dau dovada de o atentie ridicata indreptata asupra pasagerilor viitorul SUV, ajungand pana intr-acolo incat au integrat in spatarul scaunelor individuale o serie de senzori care monitorizeaza in timp real tensiunea, pulsul sau alti parametrii de sanatate.

Ulterior, acestia sunt afisati pe display-urile situate pe usi, urmand ca sistemul LED numit Light Emitted Rejuvenation sa creeze anumite forme de lumina care sa ajute la crearea unei atmosfere mai relaxante si la generarea unei stari generale de bine.

Reprezentantii coreeni au anuntat si folosirea in premiera a unei imprimante 3D pentru realizarea unei serii de elemente regasite pe plansa de bord, pe volan si pe fetele interioare ale usilor.

SUV-ul Kia Telluride este un concept hibrid, echipat cu o unitate de motorizare V6 GDI pe benzina de 3.5 litri care produce o putere de 270 de cai putere, alaturata unui motor electric capabil sa livreze pana la 130 de cai putere in plus. Transmisia este realizata prin intermediul unui sistem de tractiune integral.

Reprezentantii coreeni estimau un consum mediu pentru rularea pe autostrada de aproximativ 7,8 litri/100 km.

Reprezentantii companiei coreene au declarat ca, pentru moment, Telluride nu este nimic mai mult decat un concept; dar in cazul in care pe piata va exista o cerere semnificativa, acesta se poate transforma intr-un viitor model de serie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter