BMW M2 Coupe - Prima iesire in public la Detroit

2016 BMW M2 Coupe

Salonul Auto de la Detroit a insemnat si lansarea oficiala pe piata a unuia dintre cele mai asteptate automobile din ultimul timp – BMW M2 Coupe. Prezentat ca un succesor al clasicelor Seria 1 M Coupe si 2002 Turbo, M2 are parte de niste performante de invidiat si de un plus de sportivitate, lucruri cu care au reusit inginerii de la Munchen sa intoarca toate privirile nord-americanilor.

M2 Coupe este dotat cu o unitate de motorizare twin turbo, cu un volum de 3.0 litri si cu sase cilindri dispusi in linie, capabila sa dezvolte nu mai putin de 370 de cai putere la 6500 rpm si un cuplu maxim in valoare de 465 Nm. In varianta standard, motorul in cauza este cuplat la o cutie de viteze manuala cu sase trepte; optinal putandu-se opta si pentru varianta unei transmisii M DCT cu sapte rapoarte si doua ambreiaje.

Prin intermediul functiei de overboost, cuplul poate atinge pentru scurte momente chiar si 500 Nm. Viteza maxima pe care o poate atinge noul M2 este limitata electronic la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 4.5 secunde. Pentru cei care isi doresc o viteza mai mare, exista posibilitatea unei extra-optiuni care adauga un plus de 20 km/h la viteza normala.

Pe langa aceste performante deosebite, reprezentantii bavarezi au mai adus laude noului model si cu privire la gradul de eficienta al acestuia. Astfel, M2 Coupe se remarca printr-un consum de combustibil de doar 7.9 litri/100 km, in timp ce emisiile de dioxid de carbon sunt in valoare de 185 grame/km.

In ceea ce priveste design-ului modelului M2, acesta ne este prezentat cu un pachet aerodinamic care denota agresivitate si sportivitate, caracteristici care au atras deja emotiile multor pasionati auto din intreaga lume.

Un alt element menit sa atraga atentia este timpul de doar 7 minute si 58 de secunde in care noul M2 Coupe a reusit sa strabata cei 20.5 kilometri ai Iadului Verde de la Nurburgring.

In aceste conditii, putem vorbi deja despre o peformanta ce a depasit cateva modele de renume, precum Porsche Cayman S, Audi R8 sau Dodge Viper SRT-10.

Noul BMW M2 Coupe poate fi gasit deja in oferta dealer-ului german din Romania, pretul de pornire al acestuia plecand de la aproape 63.000 de euro, cu toate taxele incluse.

In pachetul standard se regasesc numeroase sisteme de confort si siguranta, cat si sistemul de navigatie Professional. De asemenea, fara alte costuri suplimentare, M2 poate fi comandat in cinci nuante de vopsea diferite: Alb Alpine, Negru Sapphire, Gri Mineral, Albastru Long Beach si Argintiu Moonlight.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter