2016 Audi A4 Allroad debuteaza la Detroit

2016 Audi A4 Allroad

Audi ne propune cu ocazia Salonului Auto de la Detroit noua generatie a lui A4 Allroad, un model ce se vrea a fi capabil sa ne conduca si pe teren accidentat. Asa cum ne-a obisnuit si in cazul modelelor precedente, compania germana a luat nou lansatul A4 Avant si l-a transformat intr-un break familist, cu usoara tenta de crossover.

Acest nou model dispune la nivel estetic de un plus de agresivitate si are avantajul unei tractiuni quattro in standard. Pe langa sistemul de tractiune integrala quattro, noul Audi A4 Allroad ne propune o garda la sol mai mare cu 3,4 cm, amortizoare adaptive, spoilere care au suferit mici modificari, bare pentru amararea portbagajului si jante exclusive cu dimensiuni cuprinse intre 17 si 19 inci.

Noul model dispune si de cateva accesorii speciale de protectie, fabricate din plastic si dispuse la nivelul rotilor, al pragurilor si al parasocurilor din fata si din spate.

Noul A4 Allroad ne este propus in cinci versiuni cu motorizari diesel si una pe benzina. Cea mai mica dintre ele dezvolta o putere de 150 de cai putere, in timp ce cea mai puternica dintre acestea este capabila sa livreze nu mai putin de 272 de cai putere. Reprezentantii germani ne dau posibilitatea sa alegem si in ceea ce priveste transmisia, aceasta putand fi asigurata prin intermediul unei cutii manuale cu sase rapoarte, unei S-Tronic cu sapte trepte si dublu ambreiaj sau chiar unei cutii automate tiptronic cu opt rapoarte. Inginerii germani isi lauda noul model lansat si cu o rata medie a emisiilor de noxe mai scazuta cu 21 grame/km.

Modelul Allroad aduce o noutate si in ceea ce priveste sistemul Drive Select, adaugand modurilor clasice (Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency si Individual) o noua optiune, denumita sugestiv „Off-road”. Fiind un automobil dedicat in special celor ce cauta experiente departe de oras, A4 Allroad dispune si de un portbagaj destul de voluminos de 505 litri in conditii normale.

Acesta poate fi marit pana la 1510 litri in cazul in care bancheta este rabatata. In functie de preferintele si de disponibilitatea financiara a clientilor, acestia pot alege dintr-o serie de echipari optionale cum ar fi un sistem multimedia MMI cu internet, un sistem de sunet 3D dotat cu nu mai putin de 19 difuzoare sau pilot automat adaptiv.

Audi A4 Allroad va debuta oficial si in Europa, in luna martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta va putea fi cumparat incepand cu toamna acestui an cu preturi incepand de la aproximativ 45.000 de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter