Cat consuma Porsche 918 Spyder?

Porsche 918 Spyder

Continuam seria articolelor care isi propun sa analizeze eficienta din punct de vedere al consumului de carburant cu unul dintre cele mai ravnite modele existente in acest moment pe piata auto internationala. Vorbim despre Porsche 918 Spyder, unul dintre cele mai apreciate modele ale producatorului si, de asemenea, unul dintre cele mai puternice dintre acestea. Analizam impreuna in randurile care urmeaza performante de care este capabil bolidul si ce costuri implica acesta atunci cand vine vorba despre carburant.

Incepem prin a va spune ca modelul in cauza a fost produs intr-o serie limitata de doar 918 exemplare, motiv pentru care batalia pentru un asemenea bolid implica niste costuri impresionante. Porsche 918 Spyder este un bolid echipat cu un sistem de propulsie hibrid cu tehnologie plug-in. Datorita motorizarii sale tehnice si tehnologiilor de ultima generatie cu care a fost echipat, 918 Spyder a fost declarat inca de la momentul lansarii cea mai rapida masina de strada realizata vreodata.

Revenind la partea tehnica, va spunem ca modele Porsche 918 Spyder sunt echipate cu o unitate de motorizare V8 cu o capacitate de 4.6 litri si care este capabila sa dezvolte 608 cai putere, careia i se alatura alte doua propulsoare electrice de ultima generatie capabile sa livreze impreuna 279 de cai putere. Astfel, vorbim despre o putere totala dezvoltata de intreg sistemul de propulsie de nu mai putin de 887 de cai putere.

Asa cum este de asteptat, performantele tehnice de care este capabil un model Porsche 918 Spyder sunt incredibile. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care poate fi atinsa de 345 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi posibil de realizat in doar 2.6 secunde. Asa cum spuneam si mai devreme, 918 Spyder a fost declarata cea mai rapida masina din lumea, aceasta doborand recordul si in ceea ce priveste parcurgerea unui tur al „Iadului Verde” de la Nurburgring.

In ceea ce priveste eficienta consumului de carburant, Porsche 918 Spyder inregistreaza un consum mediu de 12.2 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri, consum inregistrat doar atunci cand este utilizat exclusiv propulsorul termic. Atunci cand sunt folosite si agregatele electrice, 918 Spyder beneficiaza de un consum mediu de doar 4.2 litri consumati pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri. Conform datelor primite de la producator, consumul mediu s-ar plasa chiar mai jos de atat, la doar 3-3.1 litri/100 km. Fiind un model hibrid, si nivelul emisiilor este unul scazut, acesta situandu-se la doar 72 grame CO2/kilometru.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter