Modelele din gama Porsche 911 sunt considerate cele mai eficiente masini sport

Articol scris de Adi S., in data de 17 Ianuarie 2017

Atunci cand vine vorba despre modelele din gama 911, toti pasionatii auto stiu din primul moment la ce trebuie sa se gandeasca: bolizi cu sute de cai putere sub capota si performante ridicate. Surprinzator pentru multi dintre noi este faptul ca Porsche a reusit pentru aceste modele sa le construiasca in asa fel incat nici consumul sa nu fie unul foarte ridicat. Ce poate sa sune mai bine pentru un fan al masinilor puternice decat un supercar cu consum mic?

In urma cu doar cateva zile, Porsche s-a prezentat la Salonul Auto Nord American de la Detroit cu o noua versiune 911 GTS. Echipata cu o unitate de motorizare cu o capacitate de 3.0 litri, noua versiune beneficiaza de aportul a 444 de cai putere si a unui cuplu maxim de 510 Nm. Cifrele tehnice arata foarte bine, asa cum probabil va si asteptati: demarajul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in nu mai putin de 3.6 secunde.

Nu numai cifrele tehnice arata foarte bine in cazul ultimei versiuni 911 GTS lansata de cei de la Porsche. Reprezentantii constructorului german isi lauda noul model ca fiind si cel mai eficient de pana acum. Astfel, pentru parcurgerea a 100 de kilometri va fi inregistrat un consum mediu de doar 8.3 litri.

Bineinteles, consumul poate varia in functie de modul de rulare si de conditiile de drum. Dar trebuie sa recunoastem ca avem in fata un indicativ foarte pentru o asemenea echipare tehnica si pentru performantele de care este in stare supercarul. Primele livrari ale modelelor 911 GTS abia prezentate vor demara in luna martie a acestui an.

Indicativii buni in ceea ce priveste consumul sunt prezenti si la alte modele din gama 911 a celor de la Porsche. Spre exemplu, 911 Turbo, echipat cu o unitate de motorizare capabila sa dezvolte 540 de cai putere, inregistreaza de un consum extra-urban de 11.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri, in timp ce consumul urban poate ajunge pana la 14.9 litri/100km. Chiar daca poate parea un consum ridicat, trebuie sa luam in calcul si faptul ca avem in fata un supercar capabil sa accelereze pana la 100 km/h in mai putin de 3 secunde.

In incheiere sa ne uitam putin si peste consumul inregistrat de modelele 911 Carrera, care beneficiaza de aceleasi indicative bune. Spre exemplu, acesta inregistreaza un consum extra-urban de 10.1 litri/100km, in timp ce consumul urban ajunge pana la 14 litri/100km.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In urma cu ceva mai bine de doua saptamani, germanii de la Audi anuntau ca modelul S5 va putea fi echipat si cu unitatea de motorizare V6 TDI cu capacitate...
de - 8 Mai 2019
Suntem siguri ca nu veti cumpara un model Toyota Supra sau orice alta masina sport uitandu-va la cifrele legate de consum, dar e intotdeauna frumos atunci cand masina preferata exceleaza...
de - 5 Aprilie 2019
Atunci cand vorbim despre un model dezvoltat de specialistii de la divizia de performanta AMG a celor de la Mercedes-Benz, ne gandim automat la multi cai putere si la performante...
de - 20 Aprilie 2017
Modelele noii generatii Audi S4 au fost lansate in toamna lui 2015 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ocazie cu care au primit numeroase reactii pozitive din partea celor...
de - 18 Aprilie 2017

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare