Cat consuma McLaren P1?

Continuam seria articolelor din cadrul categoriei „Cat consuma” cu analiza unui nou hipercar de clasa: McLaren P1. Lansat in premiera in cadrul Salonului Auto de la Paris din 2012, McLaren P1 a ajuns rapid in topul preferintelor multor pasionati auto din toate colturile lumii. Pe langa performantele impresionante de care beneficia, P1 atragea la acel moment si prin seria limitata de doar 375 de exemplare in care a fost construit.

Declarat disponibil pentru comenzi incepand cu luna octombrie 2013, McLaren P1 si-a dovedit rapid succesul de care se bucurase odata cu lansarea sa, toate cele 375 de unitati fiind comandate in mai putin de o luna. Vorbim astazi despre performantele de care beneficiaza bolidul McLaren P1, analizand totodata si eficienta lui in ceea ce priveste consumul de carburant.

Sa incepem cu inceputul, adica cu echiparea tehnica. McLaren P1 dispune de o unitate de motorizare cu combustie interna, amplasata central, capabila sa dezvolte 737 de cai putere si un cuplu maxim de 720 Nm. Acesteia i se alatura un propulsor electric care livreaza 179 de cai putere si un cuplu de 260 Nm. Astfel, vorbim despre un ansamblu care insumeaza 916 cai putere si un cuplu maxim de 980 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

Cu o asemenea echipare, nici nu avem cum sa ne gandim ca fisa tehnica nu ne va impresiona cu cifrele de performanta realizate. Asadar, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in doar 2.8 secunde, in timp ce pentru a atinge pragul celor 200 km/h este nevoie de doar 6.8 secunde. Mai mult decat atat, pana la viteza de 300 km/h nu este nevoie decat de 16.5 secunde. Daca va intrebati daca poate si mai mult de atat, raspunsul este, evident, afirmativ. Insa, viteza maxima este limitata electronic la 350 km/h.

Cu aceste valori in minte, mai mult ca sigur ca v-ati dat seama ca McLaren P1 este unul dintre cei mai puternici bolizi realizati vreodata. Chiar daca nu este atat de rapid precum un model LaFerrari, P1 reuseste sa se impuna in fata lui Porsche 918 Spyder in ceea ce priveste acceleratia pana la 200, respectiv 300 km/h.

Ei bine, bolidul britanic ne surprinde si atunci cand vine vorba de consumul declarat. Conform cifrelor avanasate de cei de la McLaren, P1 inregistreaza un consum mediu mixt de doar 8.3 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. Desigur, acest indicativ poate varia in functie de modul de rulare si de conditiile de drum, insa, trebuie sa recunoastem ca pentru o asemenea fisa tehnica, consumul este unul extrem de bun.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter