Cat consuma Lamborghini Aventador?

Lamborghini Aventador

Dupa ce rubrica „Cat consuma?” a analizat cativa dintre cei mai puternici bolizi disponibili pe piata auto, astazi a venit randul lui Lamborghini Aventador sa fie pus in centrul atentiei. Lansat in urma cu sase ani in cadrul Salonului Auto International de la Geneva, Aventador a fost primit cu bratele deschise de pasionatii auto. Prezentat drept un inlocuitor al celebrului Murcielago, Aventador a starnit inca din prima clipa atentia multora.

Despre infatisarea exterioara a lui Aventador nu mai sunt multe de spus, mai mult ca sigur toti pasionatii auto din orice colt al lumii stiu in detaliu cum arata bolidul de la Sant’Agata Bolognese. Sa trecem insa la ce e mai important pentru noi toti, adica la partea tehnica a supercarului si la performantele de care este capabil.

Echipat cu o unitate de motorizare V12 cu o capacitate de 6.5 litri, Aventador dispune de aportul a nu mai putin de 700 de cai putere si a unui cuplu maxim de 690 Nm. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii automate de viteze cu sapte trepte, in timp ce tractiunea este una de tip integral.

Performantele cu o asemenea echipare sunt, asa cum va asteptati, impresionante. Astfel, viteza maxima la care puteti ajunge la volanul lui Aventador este de 350 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 2.9 secunde.

Specialistii italieni de la Sant’Agata Bolognese au lucrat din greu pentru a crea un bolid care sa aiba si niste performante incredibile, dar nici sa nu consume foarte mult. Astfel, prin dezactivarea partiala a cilindrilor si prin implementarea sistemului Start/Stop, acestia au reusit sa sporeasca eficienta lui Aventador. Aceste imbunatatiri au survenit abia in 2013, atunci cand Aventador a suferit cateva mici modificari.

Inovatia inginerilor italieni sta in faptul ca bolidul poate rula cu doar sase pistoane active in cazul in care viteza nu depaseste 130 km/h. Astfel, daca se mentine o viteza pana intr-aceasta, combinata cu sistemul Start/Stop, consumul de combustibil scade cu pana la 20 de procente.

Altfel, in teorie lucrurile stau destul de limpede conform celor de la Lamborghini, consumul mediu fiind de 17.2 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. Insa, trebuie sa stiti ca pentru o rulare extra-urbana acesta poate scadea pana la 11.3 litri/100km, in timp ce pentru o rulare urbana consumul creste pana la un impresionant 27.3 litri/100km. In tot acest timp, emisiile de dioxid de carbon inregistreaza un indicativ de 398 grame/kilometru.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter