Iata cat consuma un Ferrari LaFerrari

Ferrari LaFerrari

Ferrari LaFerrari, o adevarata bijuterie pe patru roti a constructorului de la Maranello, a fost lansata in urma cu aproape patru ani in cadrul Salonului International Auto de la Geneva. Pe langa performantele de care a dat dovada, Ferrari LaFerrari a reusit sa atraga toate privirile pasionatilor auto prin aspectul sau. Insa asta nu e tot, LaFerrari impresionand de asemenea prin pretul pe care il are si prin consumul nu tocmai mic cu care vine la pachet.

In primul rand trebuie sa va spunem ca modelul LaFerrari intrerupe seria de peste 60 de ani a automobilelor „Calutului Cabrat” care i-au avut ca designeri pe specialistii de la Pinanfarina, probabil cea mai apreciata casa de design din lume. Ei bine, LaFerrari este primul model iesit din Maranello beneficiind exclusiv de un design marca Ferrari.

LaFerrari ne este prezentat intr-o doza mai mica sau mai mare de agresivitate, insa aspectul lui general confera aceeasi eleganta si sportivitate cu care producatorul italian ne-a obisnuit de-a lungul timpului. Orice am spune, LaFerrari da impresia unui adevarat succesor al bine cunoscutului Enzo.

Echipat cu un ansamblu format dintr-o unitate de motorizare V12 de 6.2 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 800 de cai putere, caruia i se alatura un propulsor electric de 120 kW, LaFerrari impresioneaza la propriu prin totalul de 963 de cai putere de care beneficiaza. Totodata, cuplul sau maxim ajunge la o valoare de 900 Nm.

Chiar si in cazul unei asemenea echipari, performantele tehnice cu care vine la pachet LaFerrari sunt la cote inalte. Astfel, acesta inregistreaza o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3 secunde, in timp ce atingerea pragului celor 200 km/h este posibil de realizat in mai putin de 7 secunde.

Asa cum va puteti astepta, cu un asemenea propulsor sub capota, consumul lui LaFerrari nu poate fi unul tocmai mic. Teoretic, acesta inregistreaza un consum mixt de 14.2 litri la parcurgerea a 100 de kilometri, in timp ce valoarea emisiilor ajunge la un indicativ de 330g/kilometru. Desigur, valoarea consumului poate varia in functie de modul de rulare si de conditiile de drum.

Chiar daca vi se pare un consum mare, trebuie sa ne gandim ca vorbim despre un model LaFerrari si despre o motorizare mai mult decat puternica. Insa, mai mult ca sigur, consumul nu va conta prea mult pentru cei care au fost dispusi sa plateasca peste un milion de euro pentru a putea pleca acasa la volanul unui LaFerrari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter