Cat consuma noul Toyota Supra (A90)?

2019 Toyota Supra

Suntem siguri ca nu veti cumpara un model Toyota Supra sau orice alta masina sport uitandu-va la cifrele legate de consum, dar e intotdeauna frumos atunci cand masina preferata exceleaza si la acest capitol.

Este si cazul foarte anticipatului model A90, coupe despre care institutiile care se ocupa cu masuratorile oficiale spun ca se apropie surprinzator de valorile surorii sale cu un propulsor in patru cilindri, versiunea BMW Z4.

Mergand mai departe, noua versiune Toyota Supra va consuma 11,8 litri la 100 de km in oras si 9,1 pe autostrada, ceea ce duce la un consum combinat de 10,9 litri.

Nici senzationalul Z4 nu e cu mult mai bun, consumand 11,3 l in oras, 8,8 pe autostrada si ajungand la un consum combinat de 10,1 litri la 100 de km, dar asta la o putere cu 80 de cai mai mica si la un cuplu-forta cu aproape 95 de Nm mai mic, in comparatie cu modelul japonez.

Asa cum, probabil, va amintiti, si Toyota vinde o versiune Supra in patru cilindri, dar numai acasa, in Japonia.

Cu toate acestea, compania a anuntat ca nu va veni cu aceasta varianta si in Statele Unite, model care, cu finisajele JDM, poate ajunge la 194 sau 255 de cai putere, ambele versiuni mult mai slabe decat cei 335 de cai ai motorului in sase cilindri.

Mai trebuie luat in calcul si pretul atunci cand ai de ales intre un roadster BMW in patru cilindri si noul coupe Supra. Primul pleaca de la 49.700 de dolari, in versiunea sDrive30i cu motor mic, in timp ce Toyota este cu 290 de dolari mai scumpa.

In concluzie, daca nu va plac experientele intr-o decapotabila cu sigla BMW, noul Supra ar putea fi, din multiple puncte de vedere, o alegere mai buna.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter