Cat consuma noile modele diesel Audi S4 si S4 Avant?

Articol scris de Adi S., in data de 8 Mai 2019

In urma cu ceva mai bine de doua saptamani, germanii de la Audi anuntau ca modelul S5 va putea fi echipat si cu unitatea de motorizare V6 TDI cu capacitate de 3.0 litri. Ei bine, se pare ca unitatea de motorizare va fi in cele din urma disponibila si pentru modelele S4 si S4 Avant.

In acest context, germanii au publicat acum primele imagini si detalii cu privire la noile modele S4 TDI, respectiv S4 Avant TDI. Haideti sa aflam impreuna toate detaliile necesare cu privire la cele doua modele si la noul propulsor spre care va puteti indrepta atentia incepand de acum in cazul in care va doriti sa achizitionati unul dintre modelele mentionate anterior!

In primul rand, trebuie sa ne readucem aminte ca unitatea de motorizare V6 TDI are o capacitate de 3.0 litri si este capabila sa dezvolte nu mai putin de 347 de cai putere si un cuplu maxim pana la 700 Nm. Resursele motorului sunt gestionate in acest caz de o transmisie automata cu opt rapoarte, bolidul beneficiind si de aportului unui sistem de tractiune integrala quattro.

Producatorul a anuntat cu aceasta ocazie si cifrele legate de consum pentru cele doua modele echipate cu aceasta unitate de motorizare. Astfel, in cazul lui S4 avem un consum mediu mixt de 6.2 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri, in timp ce pentru S4 TDI avem un consum mediu de 6.3 litri pentru parcurgea unei distante de 100 de kilometri.

Conform informatiilor oferite de producatorul german, la fel ca si in cazul lui S5 TDI, sistemul de propulsie integreaza un compresor electric care are rolul de eliminare a fenomenului de turbo-lag. De asemenea, este integrat si un sistem mild-hybrid la 48V care are rolul de a reduce consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon.

In cazul in care va intrebati care sunt cifrele de performanta inregistrate de cele doua modele echipate cu aceasta unitate de motorizare, trebuie sa va spunem ca cei de la Audi ne-au oferit toate detaliile necesare!

Din punct de vedere al vitezei maxime care poate fi inregistrata, aceasta va fi de 250 km/h in cazul ambelor modele. Daca vorbim despre acceleratia de la 0 la 100 km/h, modelul Audi S4 va avea nevoie de un timp de 4.8 secunde. In schimb, sprintul de pana la 100 km/h poate fi realizat de Audi S4 Avant in 4.9 secunde, ceea ce nu este deloc rau!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: audi, audi s4, sedan, avant, diesel, tdi
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Suntem siguri ca nu veti cumpara un model Toyota Supra sau orice alta masina sport uitandu-va la cifrele legate de consum, dar e intotdeauna frumos atunci cand masina preferata exceleaza...
de - 5 Aprilie 2019
Atunci cand vorbim despre un model dezvoltat de specialistii de la divizia de performanta AMG a celor de la Mercedes-Benz, ne gandim automat la multi cai putere si la performante...
de - 20 Aprilie 2017
Modelele noii generatii Audi S4 au fost lansate in toamna lui 2015 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ocazie cu care au primit numeroase reactii pozitive din partea celor...
de - 18 Aprilie 2017
Tesla a reusit sa-si doboare propriul record la capitolul autonomie pe o masina complet electrica, lucru care pune Tesla Model S 100D cu mult in fata oricarui competitor de pe...
de - 14 Aprilie 2017

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare