Cat de putin consuma hibridul Lexus LC 500h?

2018 Lexus LC 500

Continuam astazi seria articolelor care isi propun sa va dezvaluie cat de eficiente sunt din punct de vedere al consumului de carburant unele dintre cele mai puternice modele existente pe piata cu noile modele ale celor de la Lexus, divizia autoturismelor de lux din cadrul producatorului japonez Toyota.

Vorbim astazi despre modelele LC 500, cel standard si cel hibrid, modele prezentate in urma cu aproape un an in cadrul Salonului Auto Nord American de la Detroit. Descoperim impreuna in randurile care urmeaza care sunt performantele de care s-au dovedit capabile aceste modele si cum se rapoarteaza aceste performante la eficienta consumului de carburant inregistrat.

In primul rand, trebuie sa va spunem ca modelele LC 500 s-au bucurat de un foarte mare succes la public inca din primele momente dupa ce au fost prezentate. Echipa de design care a lucrat la aceste modele a reusit sa isi transpuna ideile intr-un automobil deosebit de atlectic si cu niste forme aerodinamice pure, mix care nu poate da gres in fata nici unui pasionat auto.

Lexus LC 500 este echipat cu o unitate de motorizare aspirata V8, cu o capacitate de 5.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 467 de cai putere si un cuplu maxim de 527 Nm. Transmisia este asigurata printr-o cutie automata cu zece trepte. Din punct de vedere al performantelor, LC 500 reuseste o viteza maxima de 270 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 96 km/h este posibila in doar 4.4 secunde.

Cu o asemenea echipare sub capota, in cazul lui LC 500 vorbim despre un consum mediu de 12.3 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra urbane, consumul poate scadea pana la numai 9 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge pana la 14.7 litri/100 km.

Modelul hibrid LC 500h ne este prezentat ca fiind echipat cu o baterie de tip lithiu-ion careia i se alatura o unitate de motorizare V6, cu o capacitate de 3.5 litri, capabila sa dezvolte 354 de cai putere. La nivel de performante tehnice, vorbim despre o viteza maxima de 249 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 4.8 secunde.

In materie de eficienta in raport cu consumul de carburant, modelul hibrid LC 500h impresioneaza fara dar si poate. Avem in fata un consum mediu de doar 7.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra urbane, consumul poate scadea pana la 6.7 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge pana la 9 litri/100 km.

Ambele modele vor putea fi cumparate incepand cu aceasta primavara. Modelul standard are un pret de pornire de aproximativ 93.000 de dolari, in timp ce modelul hibrid ajunge pana la 97.500 de dolari.

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter