Cat consuma Toyota Prius?

2017 Toyota Prius

Toyota Prius este unul dintre cele mai cunoscute modele la nivel mondial si asta datorita faptului ca acesta a fost primul automobil cu propulsie hibrida produs in serie. Prius a fost lansat inca din 1997 si, incepand cu acel moment, a stabilit practic o noua era pentru industria auto internationala. Modelele Prius s-au bucurat de-a lungul timpului de atentia tuturor, fiind recompensate de asemenea cu numeroase premii obtinute pe toate pietele auto importante ale lumii.

Succesul celor de la Toyota pe piata modelelor hibride este unul de-a dreptul impresionant. Chiar daca au inceput dezamagitor cu doar trei sute de modele vandute in anul de lansare, Toyota a marcat anul trecut borna a noua milioane de unitati hibride vandute de atunci si pana acum. Asa cum va asteptati cel mai probabil, cel mai bine vandut model din categoria hibridelor produse de cei de la Toyota este Prius, acesta fiind achizitionat de peste 5.6 milioane de oameni din toate colturile lumii.

Cand vine vorba despre modelele Prius ne gandim in primul rand la propulsie hibrida si la eficienta atunci cand vorbim despre consumul de carburant. Avand in vedere ca articolele acestei sectiuni isi propun in special sa analizeze consumul de carburant raportat la performantele de care se face capabil un model, haideti sa aflam impreuna in randurile care urmeaza mai multe despre ultimele modele Prius Eco.

Toyota Prius a ajuns in prezent la cea de-a patra generatie, noile modele prezentandu-se in fata publicului cu o serie numeroasa de imbunatatiri. Printre acestea putem enumera o aerodinamica mai buna, un sasiu cu pana la 60% mai rigid decat cel al modelului anterior, un spatiu mai generos dedicat pasagerilor si multe alte tehnologii de noua generatie.

Actuala generatie Toyota Prius este echipata cu un sistem de propulsie hibrid alcatuit dintr-o unitate de motorizare pe benzina cu patru cilindri de 1.8 litri, careia i se alatura un propulsor electric. Intreg ansamblul prezentat este capabil sa dezvolte 120 de cai putere. Sistemul in cauza este sustinut de un pachet de baterii de 8.8 kWh, care pot fi incarcate in mai putin de trei ore. Viteza maxima care poate fi atinsa a fost limitata la 135 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se poate realiza in 11.1 secunde.

Haideti sa ne uitam acum si peste cifrele obtinute in legatura cu eficienta consumului de carburant in cazul modelelor Prius Eco. Acestea inregistreaza un consum mediu real de 4.2 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari exclusiv extra-urbane, consumul este de 4.4 litri/100 km, in timp ce o rulare urbana duce consumul la 4.1 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter