Cat consuma Pagani Huayra?

In urma cu aproximativ cinci ani aflam primele informatii despre Pagani Huayra, supercarul care avea dificila sarcina de a inlocui Zonda, un alt model care reusise sa intre adanc in inimile pasionatilor auto. Nu mai putin de sapte ani le-a luat celor de la Pagani pentru a pune la punct toate detaliile care erau necesare pentru ca Huayra sa poata sa ajunga pe sosele. Ne aducem aminte impreuna astazi care sunt specificatiile supercarului lansat in 2013 si cum se raporteaza acestea la eficienta din punct de vedere al consumului de carburant.

In primul rand, Pagani Huayra s-a facut remarcat prin infatisarea sa exterioara. Avand drept inspiratie vantul, cei de la Pagani au reusit sa faca din Huayra un adevarat monument al aerodinamicii. Cu o masa totala de doar 1.350 de kilograme, Huayra beneficiaza de o repartizare foarte buna pe ambele axe, cu un raport de 44/56. De asemenea, la acel moment, Huayra devenise si cel mai usor model din acest segment.

Pentru a reusi sa dezvolte un supercar cu adevarat impresionant, cei de la Pagani au colaborat chiar si cu specialistii germani de la divizia de performanta AMG a celor de la Mercedes. Astfel a luat nastere unitatea de motorizare cu care este echipat Pagani Huayra, un propulsor V12 bi-turbo cu o capacitate de 6.0 litri, capabil sa dezvolte nu mai putin de 720 de cai putere si un cuplu maxim de 1.100 Nm. Acestei motorizari ii este alaturata o transmisie care este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze secventiale cu sapte rapoarte.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, performantele tehnice de care s-a dovedit capabil supercarul Huayra nu sunt deloc de neglijat de niciun pasionat adevarat al bolizilor gata sa “zboare” pe sosele. Ca sa intelegeti mai bine de ce suntem atat de entuziasmati chiar si acum, la cativa ani buni de la lansarea modelului, va spunem ca viteza maxima pe care Huayra o poate prinde este de 383 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 2.9 secunde.

Daca tot am vorbit pana acum despre performantele de care este in stare Pagani Huayra, haideti sa ne uitam putin si la cifrele pe care acesta le inregistreaza atunci cand vine vorba despre consum. Supercarul reuseste un consum mediu de 18.1 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 13.8 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare urbana, consumul poate ajunge pana la 21.4 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter