Cat consuma Nissan GT-R?

2017 Nissan GT-R

Categoria articolelor dedicate analizelor eficientiei automobilelor continua azi cu un model care a facut furori inca de la prima sa aparitie in public din 2007: Nissan GT-R. Prezentat de la bun inceput ca fiind un supercar pur sange, GT-R a intrat rapid in inimile impatimitilor auto din toate colturile lumii, impresionand prin infatisarea sa exterioara, dar mai ales prin sutele de cai putere regasiti sub capota. Analizam astazi impreuna care sunt cele mai importante specificatii ale modelului in cauza si cat de eficient s-a dovedit a fi pe parcursul timpului.

Asa cum va spuneam, prima intalnire cu Nissan GT-R a avut loc in urma cu aproape zece ani, in 2007. De atunci si pana acum, constructorul nipon a crezut cu orice pret in bolidul pe care l-a construit, aducandu-i numeroase imbunatatiri. Salonul Auto de la New York de anul trecut ne-a adus in fata ochilor si cel mai important facelift pe care producatorul japonez l-a pregatit pentru GT-R.

Despre ceea ce tine de infatisarea exterioara si a habitaclului interior nu mai are rost sa vorbim astazi, cel mai probabil marea majoritate dintre noi stiind deja aceste lucruri. Asa ca nu ne ramane decat sa trecem la ceea ce ne intereseaza cel mai mult, anume dotarile si performantele tehnice pe care ni le-au pregatit cei de la Nissan.

Noul Nissan GT-R este echipat cu aceeasi unitate de motorizare V6, cu o capacitate de 3.6 litri, dar care a primit o serie de imbunatatiri menite sa ii creasca puterea. Astfel, vorbim despre un total de 570 de cai putere si un cuplu maxim de 633 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu dublu ambreiaj si cu sase rapoarte.

Asa cum va imaginati deja, performantele tehnice pentru o asemenea echipare sub motor sunt impresionante chiar si pentru cei mai pretentiosi dintre noi. Astfel, vorbim despre o viteza maxima ce poate ajunge la 315 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi posibil de realizat in doar 2.9 secunde.

Nu doar propulsorul s-a bucurat de imbunatatiri din partea inginerilor constructorului japonez, ci si sistemul de evacuare care acum ofera o eficienta mai ridicata si un sunet mai spectaculos.

Astfel, vorbim despre un consum mediu de aproximativ 15.5 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane consumul coboara pana la 13 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana consumul va ajunge pana la nu mai putin de 18 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter