Cat consuma Mercedes-Benz SL 65 AMG?

2017 Mercedes-Benz SL 65 AMG

Continuam seria articolelor care isi propun sa analizeze eficienta in legatura cu consumul de carburant pentru cele mai importante modele care se regasesc pe piata cu un alt bolid care impresioneaza de fiecare data cand este adus in discutie de un pasionat auto - Mercedes-Benz SL 65 AMG. Este vorba despre modelul de inalta performanta al producatorului german din Stuttgart, model care s-a impus repede in topul preferintelor pentru multi dintre noi.

Si era si greu sa nu se intample asa avand in vedere de cate s-a dovedit acesta a fi capabil de-a lungul timpului. Descoperim impreuna in randurile care urmeaza ce il face special pe SL 65 AMG in ceea ce priveste performantele si care este raportul dintre acestea si gradul de eficienta al consumului de carburant.

Mercedes-Benz SL 65 AMG ne-a fost prezentat anul trecut pe scena Salonului Auto de la Los Angeles, reusind sa atraga toate privirile celor prezenti si sa se transforme intr-una dintre piesele vedeta ale evenimentului. Alaturi si de fratele sau mai mic SL 63 AMG, acesta a castigat repede inimile pasionatilor auto prin aspectul sau exterior si prin performantele de care s-a dovedit a fi in stare. Despre design suntem siguri ca toti stiti destul de bine cum se prezinta, asa ca trecem la ce ne intereseaza pe toti cel mai mult: echipare tehnica si cifre de performanta.

Reprezentantii Mercedes-Benz ne prezinta modelul de performanta SL 65 AMG ca fiind echipat cu o unitate de motorizare V12 bi-turbo cu o capacitate de 6.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 630 de cai putere si un cuplu maxim de 1000 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte. De asemenea, este important de mentionat si faptul ca noile modele SL 65 AMG au fost echipate cu un nou sistem de franare de inalta performanta si cu o suspensie sport bazata pe Active Body Control.

In ceea ce priveste fisa tehnca, cu o asemenea echipare sub capota este de la sine inteles ca aceasta impresioneaza. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care a fost limitata electronic la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar patru secunde.

Sa vedem acum cum stau noile modele Mercedes-Benz SL 65 AMG la capitolul eficienta a consumului de carburant. Astfel, acestea se lauda cu un consum mediu de 13.8 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri, cifra ce poate varia in functie de modul de rulare si de conditiile de drum.

Soferii beneficiaza de sistemul AMG Dynamic Select care le da posibilitatea de a alege intre cinci moduri de rulare: Comfort, Sport, Sport Plus, Individual, respectiv Race. Asadar, in cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 11.2 litri/100 km, in timp ce o rulare exclusiv urbana aduce un consum de 16.8 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter