Cat consuma Mercedes-Benz S65 AMG?

2017 Mercedes-Benz S65 AMG

Ne concentram astazi atentia in cadrul sectiunii „Cat consuma?” asupra unui alt model al pietei auto germane care face furori in randul pasionatilor auto – Mercedes-Benz S65 AMG. Daca modelele S63 AMG ni se pareau a fi deosebit de puternice si capabile din punct de vedere al cifrelor de performanta obtinute, cei de la Mercedes-Benz ne-au inchis gura definitiv cu modelele S65 AMG. Descoperim astazi impreuna ce este atat de special la modelele in cauza si care este gradul de eficienta in ceea ce priveste consumul de carburant.

Modelele Mercedes-Benz S65 AMG au fost privite inca de la inceput drept unii dintre cei mai impunatori bolizi de pe piata, la momentul lansarii acestea fiind si cele mai puternice modele din segment. Plus de asta, modelele in cauza au impresionat publicul larg si prin designul lor, acestea propunandu-ne o combinatie perfecta intre eleganta, rafinament si sportivitate.

Mercedes-Benz S65 AMG ne-a fost prezentat ca fiind echipat cu o unitate de motorizare V12 cu o capacitate de 6.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 630 de cai putere si un cuplu maxim de 1000 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automate AMG Speedshift Plus 7G-Tronic cu sapte rapoarte. Conform reprezentantilor producatorului, sistemul de motorizare a primit imbunatatiri importante care fac ca gradul de eficienta al consumului de carburant sa se situeze pe o treapta foarte buna.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, va puteti imagina ca performantele reusite de modelele Mercedes-Benz S65 AMG nu sunt deloc de prisos. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care a fost limitata electronic la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 4.3 secunde. Daca se doreste ceva mai multa aventura la volanul modelelor S65 AMG, producatorul german poate sa ridice limitarea electronica la 300 km/h.

Modelele S65 AMG vin la pachet cu toate dotarile care fac ca acesti bolizi sa fie extrem de performanti si sa pastreze o eficienta a consumului de carburant relativ buna. Astfel, pe langa directia electromecanica adaptiva cu care au fost dotate, modelele S65 AMG sunt echipate cu o suspensie sport AMG bazata pe sistemul Magic Body Control si pe sistemul Road Surface Scan.

De asemenea, bolizii au fost dotati si cu functia Start – Stop, functie care ajuta mult in ceea ce priveste consumul de carburant. Astfel, vorbim despre un consum mediu de 15.7 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra urbane, consumul poate scadea pana la numai 11.8 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge chiar si pana la 18.1 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter