Afla cat de mult consuma Mercedes-Benz G63 AMG

2016 Mercedes-Benz G63 AMG

Orice pasionat auto din lume trebuie sa fi auzit macar o data in viata despre legendarele modele G – Class construite de cei de la Mercedes-Benz. Chiar daca nu este un model pentru oricine, G-Class s-a facut remarcat inca din 1979 atunci cand a fost prezentat pentru prima data si pana astazi. Vom vorbi acum despre ceea ce poate sa faca un model G63 AMG, dar si despre pretul platit pentru performanta sa.

Mercedes-Benz G63 AMG este de departe un adevarat simbol al masinilor off-road, impresionand prin performantele sale si prin tehnologiile cu care este dotat. Design-ul mereu actual, caracterul lui sportiv si agresiv, interiorul luxos si, nu in ultimul rand, siguranta in manevrare, fac din G 63 AMG unul dintre cele mai importante modele ale acestui segment. Mai mult decat atat, initialele AMG promit, dupa cum bine spun si reprezentantii constructorului, un mix alcatuit din performanta, prestigiu si pasiune.

Constructorul german ne propune G 63 AMG echipat cu o unitate de motorizare V8 Bi-Turbo, cu o capacitate de 5.5 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 544 de cai putere si un cuplu maxim de 760 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata, cu sapte rapoarte.

Performantele inregistrate cu o asemenea echipare sunt unele pe masura infatisarii de care beneficiaza masivul G 63 AMG. Astfel, vorbim despre o viteza maxima ce poate fi atinsa de 210 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 5.4 secunde. Valori impresionante daca ne gandim ca este vorba despre un automobil off-road cu o masa totala de 2.550 kilograme.

Pana aici toate bune si frumoase despre puternicul G 63 AMG al celor de la Mercedes, insa sa vorbim si despre consumul inregistrat de acesta. Asa cum ne putem imagina, acesta nu este deloc unul mic, ba chiar fiind unul dintre modelele cu cel mai mare consum inregistrat. Incepem prin a va spune ca rezervorul dispune de un volum de 96 de litri.

Conform reprezentantilor constructorului german, G 63 AMG inregistreaza un consum mediu mixt de 13.8 litri la parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extraurbane, consumul scade pana la 11.8 litri/100 kilometri, insa daca rularea este la nivel urban, consumul poate atinge chiar si 17.2 litri/100 kilometri. Desigur, aceste cifre pot varia in functie de conditiile de drum sau de felul in care este condus bolidul. Nici gradul emisiilor CO2 nu este unul mic, acestea inregistrand un indicativ de 322 grame/kilometru.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter