Cat consuma Mercedes-Benz AMG S63 4Matic Sedan?

Cat consuma Mercedes-Benz AMG S63 4Matic Sedan?

Atunci cand vorbim despre un model dezvoltat de specialistii de la divizia de performanta AMG a celor de la Mercedes-Benz, ne gandim automat la multi cai putere si la performante incredibile. Asa stau lucrurile si in cazul lui AMG S63 4Matic Sedan, un model care a castigat de-a lungul timpului multe inimi ale pasionatilor auto care iubesc masinile puternice si aratoase. Ne-am gandit ca ar fi interesant sa aflam si cum se prezinta bolidul AMG S63 si in ceea ce priveste eficienta din punct de vedere al consumului de carburant.

Din punct de vedere stilistic, Mercedes-Benz S63 AMG Sedan impresioneaza fara dar si poate prin look-ul sau care imbina excelent eleganta, stilul si agresivitatea. Fiind vorba despre un model dezvoltat de cei de la AMG, gasim numeroase elemente specifice diviziei de performanta care sa il diferentieze: jante forjate AMG cu 10 spite, prize de aer de dimensiuni generoase cu deflectoare de aer negre, ornamente cromate, panouri ale pragurilor laterale sau sistem de evacuare sport cu doua tevi de esapament.

Din punct de vedere al motorizarii, totul este la superlativ in cazul bolidului S63 AMG. Acesta este echipat cu o unitate de motorizare bi-turbo, cu o capacitate de 5.5 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 585 de cai putere si un cuplu maxim de 900 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze AMG Speedshift MCT cu sapte rapoarte. Asadar, vorbim despre unul dintre cele mai puternice propulsoare V8 bi-turbo de serie din lume. Alaturat unui sistem de tractiune integrala extrem de performant dezvoltat de cei de la AMG, acesta este capabil de performante tehnice de invidiat.

Ca sa venim in spirijinul afirmatiilor ce tocmai le-am facut, sa ne uitam un pic mai atenti si asupra cifrelor de performanta obtinute de S63 AMG 4Matic. Spre exemplu, la volanul unui asemenea model veti putea atinge un prag maxim de viteza de 300 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h ar fi posibil de realizat in doar patru secunde. Aceste performante sunt posibile si datorita masei totale a noilor modele, masa totala care a scazut cu aproape 100 de kilograme gratie strategiei de constructie „AMG Lightweight Performance”.

Acum ca ne-am convins asupra performantelor tehnice, haideti sa ne uitam si asupra cifrelor inregistrate in legatura cu consumul de carburant. Astfel, putem vorbi despre un consum mediu de 13.1 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 10.2 litri/100 km, in timp ce rularea urbana ajunge sa inregistreze un consum de 15.7 litri/100 km.

VIDEOCLIPUL ZILEI