Cat consuma noul Mercedes-AMG GT S?

2018 Mercedes-AMG GT S

Debutul lui 2017 ne-a adus o serie de imbunatatiri pregatita de cei de la Mercedes-Benz pentru modelele AMG GT, lucru care a fost primit cu bucurie de mai toti pasionatii auto. Asadar, ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa aducem si acest model sub analiza noastra din cadrul categoriei „Cat consuma?”. Vom descoperi impreuna care sunt performantele de care dispune bolidul AMG GT S si care este pretul platit pentru acestea din punct de vedere al eficientei.

Lansat in premiera la sfarsitul lui 2014, in cadrul Salonului Auto de la Paris, Mercedes-AMG GT S primeste dupa doar doi ani si cateva luni un facelift care ne propune o serie de imbunatatiri. Modelele AMG GT ne-au fost oferite de catre cei de la Mercedes in trei variante de putere, AMG GT S reprezentand versiunea de mijloc.

Pe langa schimbarile aduse din punct de vedere al infatisarii exterioare si al aerodinamicii, specialistii constructorului german au lucrat intens si pentru a imbunatati performantele tehnice ale modelului. Echipat cu aceeasi unitate de motorizare V8 cu capacitate de 4.0 litri, AMG GT S este capabil sa dezvolte acum 522 de cai putere si un cuplu maxim de 670 Nm. Astfel, upgrade-ul facut acum de inginerii germani a avut ca rezultat o crestere a puterii cu 12 cai putere si ai cuplului maxim cu 20 Nm.

Chiar daca vorbim despre cresteri in ceea ce priveste puterea totala si cuplul maxim dezvoltat, cifrele de performanta raman aceleasi in cazul modelului AMG GT S. Asadar, vorbim despre o viteza maxima care poate fi atinsa de 310 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h va fi posibil de realizat in doar 3.8 secunde.

Unul dintre principalele puncte aduse de faceliftul pregatit pentru debutul lui 2017 este dotarea modelelor cu sistemul AirPanel – sistem care presupune existenta unor clapete active amplasate in bara de protectie frontala, care se deschid sau se inchid in mod automat in functie de conditiile de rulare.

Cu un rezervor care permite o incarcare de aproximativ 75 de litri de carburant, AMG GT S dispune de un consum destul de echilibrat, avand in vedere si motorizarea tehnica cu care este dotat. Astfel, in cazul unui regim mixt vorbim despre un consum de 15.7 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri.

Daca vorbim despre rulare in regim extra-urban, consumul coboara pana la un indicativ de 12.8 litri/100 km, in timp ce in cazul unei rulari in regim urban acesta ajunge chiar si pana la 17.7 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter