Cat consuma Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe?

2017 Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Una dintre cele mai mari surprize de la editia din urma cu doi ani a Salonului Auto de la Detroit a fost constituita de lansarea noii versiuni Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe. Aveam in fata la acea vreme cea mai puternica versiune a SUV-ului GLE Coupe, versiune care urma sa impresioneze pe toti cei prezenti prin performantele tehnice de care s-a dovedit a fi capabila. Ne aducem aminte impreuna care sunt dotarile si cifrele tehnice care au propulsat acest model in topul preferintelor pasionatilor auto si cum se raporteaza acestea la eficienta in legatura cu consumul de carburant.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe impresioneaza atat la nivelul aspectului exterior, cat si la nivelul habitaclului interior. De asemenea, acesta dispune de tehnologii de ultima generatie care fac din el un adevarat varf de gama pe care nu ai cum sa nu ti-l doresti. Insa, ce are cel mai de pret noua versiune AMG GLE 63 S Coupe se gaseste sub capota. Sa vedem despre ce este vorba!

Modelele noii versiuni Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe sunt echipate cu o unitate de motorizare biturbo V8, cu o capacitate de 5.5 litri, capabila sa dezvolte 577 de cai putere si un cuplu maxim de 760 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate cu sapte rapoarte de tip AMG Speedshift Plus 7G-Tronic. De asemenea, modelele in cauza beneficiaza de un sistem de tractiune integrala 4Matic cu o distributie a cuplului specifica AMG.

Ca sa va faceti o idee despre ce cifre de performanta vorbim, va spunem ca viteza maxima pe care o pot prinde modelele Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe a fost limitata la 250 km/h. In acelasi timp, acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi posibil de realizat in doar 4.2 secunde.

Asa cum va spuneam si mai devreme, performantele acestea sunt posibile prin dotarea modelelor AMG GLE 63 S Coupe cu cele mai inalte tehnologii. Printre acestea putem remarca directia sport AMG sensibila la viteza, suspensia sport AMG bazata pe AirMatic cu suspensie pneumatica si amortizare adaptiva, sistemul de franare AMG cu discuri de frana ventilate intern si perforate sau controlerul AMG Dynamic Select.

In ceea ce priveste eficienta consumului de carburant, vorbim despre un consum mediu de 15.7 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra urbane, consumul poate scadea pana la numai 13.1 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge chiar si pana la 16.8 litri/100 km.

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter