Cat consuma Lamborghini Huracan?

2017 Lamborghini Huracan

Cati dintre noi nu ne-am visat chiar si pentru o singura data la volanul unui model Lamborghini Huracan? Nu stiu despre voi, insa eu va spun in mod cert ca dupa fiecare Salon Auto despre care citesc, gandul imi zboara rapid catre o imagine care ma infatiseaza pe mine la volanul unui supercar.

Ne propunem astazi sa vorbim impreuna despre performantele de care se dovedeste a fi in stare Huracan si despre eficienta lui in ceea ce priveste consumul de carburant. Desi, drept vorbind, cine isi permite costul unui asemenea bolid, probabil ca nu mai este interesat catusi de putin de consum...

Am facut cunostinta pentru prima data cu Lamborghini Huracan in urma cu trei ani, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Pe atunci, Huracan era prezentat drept un inlocuitor al celebrului Gallardo. In caz ca nu stiati, va spunem si ca numele Huracan provine de la numele unui taur celebru din rasa Conte de la Patilla.

Pe langa aspectul sau impresionant, Huracan impresioneaza si prin masa sa totala de doar 1.420 de kilograme, greutate obtinuta gratie combinatiei inovatoare dintre aluminiu si fibra de carbon care a fost folosita in dezvoltarea sasiului si a caroseriei.

In ceea ce priveste motorizarea, Huracan dispune de o unitate V10 cu capacitate de 5.2 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 610 cai putere si un cuplu maxim de 560 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze secventiale cu dublu ambreiaj marca Lamborghini Doppia Frizione cu sapte rapoarte. Soferii pot alege de asemenea intre trei moduri de rulare: Strada, Sport, respectiv Corsa.

La nivel de performante tehnice, Lamborghini Huracan impresioneaza fara dar si poate. Vorbim despre o viteza maxima care poate fi atinsa de 325 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 3.2 secunde. Mai mult decat atat, pragul celor 200 km/h poate fi atins in doar 9.9 secunde.

Cu o asemenea fisa tehnica, este usor sa ne dam seama ca nici consumul nu poate fi unul foarte mic. Insa nu este nici unul exagerat. Astfel, vorbim despre un consum mediu de 17.7 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul este de doar 14.1 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare urbana acesta poate creste pana la 20.2 litri/100 km. Bineinteles, aceste indicative pot varia in functie de modul de rulare ales si de conditiile de drum intampinate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter