Cat consuma Honda NSX?

Continuam astazi seria articolelor dedicate analizei gradului de eficienta al consumului de carburant cu un alt supercar care a impresionat inca de la primele momenta ale lansarii – Honda NSX. Modelul a fost prezentat pentru prima data sub forma de concept in anul 2012, urmand ca la editia din 2015 a Salonului Auto de la Detroit sa fie prezentat sub forma de model de serie. Aflam impreuna in randurile care urmeaza cum ne-a fost prezentat supercarul si care sunt costurile pe care trebuie sa le avem in vedere in legatura cu consumul de carburant.

Supercarul japonez, dar care se va construi exclusiv in Statele Unite, ne-a fost prezentat ca fiind echipat cu un sistem de propulsie hibrid, care alatura trei motoare electrice unei unitati de motorizare cu sase cilindri twin turbo, cu o capacitate cilindrica de 3.5 litri. Puterea totala pe care o dezvolta sistemul in cauza de motorizare este de nu mai putin de 573 de cai putere, inregistand totodata si un cuplu maxim de 644 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu noua rapoarte si dublu ambreiaj.

Doua dintre cele trei unitati electrice au fost montate in fata, acolo unde pot distribui independent cuplul in functie de necesitatile de moment. De asemenea, agregatul termic este amplasat in spate pe centru, alaturi fiind pozitionat cel de-al treilea motor electric, acesta din urma avand ca sarcina sa ajute la accelerare, franare si schimbare a treptelor. Totodata, mai trebuie sa spunem ca si suspensia este una independenta atat in fata, cat si in spate.

Cu o asemenea echipare sub capota, este de la sine inteles ca supercarul celor de la Honda este capabil de niste cifre de performanta demne de invidiat de orice alt competitor. Astfel, vorbim despre o viteza maxima pe care o poate atinge de 307 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in 3.1 secunde.

Sa vedem acum cum stau lucrurile si in ceea ce priveste consumul de carburant inregistrat, chiar daca, cel mai probabil, nu acesta este punctul cel mai important dupa care va veti decide ce supercar sa va cumparati. Astfel, vorbim despre un consum mediu de 11.2 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri.

Spre deosebire de alte modele, Honda NSX beneficiaza cam de acelasi consum atat in cazul unei rulari urbane, cat si in cazul unei rulari extra-urbane si anume 11.2 pentru mediul urban si 10.6 in mediul extra-urban. Va mai spunem doar ca, la volanul modelului in cauza, veti putea opta intre patru moduri de condus, care probabil vor influenta si ele consumul inregistrat: Quiet, Sport, Sport+, respectiv Track.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter