Cat consuma Ford Mustang?

2017 Ford Mustang

Continuam seria articolelor dedicate gradului de eficienta al combustibilului cu unul dintre cele mai cunoscute modele in randul pasionatilor auto din toate colturile lumii: Ford Mustang. Vom vorbi astazi despre modelul din 2017 si vom analiza impreuna performantele de care acesta se dovedeste a fi capabil, dar si consumul pe care il ofera. Desi, drept vorbind, atunci cand esti decis sa iti cumperi un asemenea bolid, cel mai probabil ca acest indicativ este prea putin important pentru a te face sa te razgandesti ...

Numele modelului Mustang a fost auzit pentru prima data in 1964, de atunci si pana azi transformandu-se intr-unul dintre cele mai cunoscute si apreciate modele de catre pasionatii auto din intreaga lume. Ford Mustang impresioneaza atat prin aspectul sau exterior si prin designul mereu la moda, cat mai ales prin performantele de care este in stare. Orice am vrea sa spunem, Ford Mustang a fost, este si va ramane o adevarata legenda pentru orice pasionat auto.

Incepem analiza de astazi cu modelul echipat cu o unitate de motorizare V8 cu o capacitate de 5.0 litri. Motorizarea in cauza este insotita de o transmisie asigurata prin intermediul unei cutii de viteze manuala cu sase trepte. Consumul mediu in cazul acestui propulsor este de 15.7 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 11.3 litri/100 kilometri, in timp ce pentru o rulare urbana acesta poate ajunge pana la 18.8 litri/100 kilometri.

Aceeasi motorizare, dar prevazuta cu pachetul suplimentar „Performance Package” dispune de un consum mediu mixt ceva mai mare, de 16.6 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. Astfel, vorbim despre aproape un litru consumat in plus, dar si performantele sunt mai ridicate. Insa, este important sa stim ca aceste indicative ale eficientei pot varia destul de mult in functie de modul de rulare ales sau de conditiile de drum.

Daca pana acum lucrurile nu au stat chiar atat de rau in prinvinta consumului, sa ne uitam acum putin si la cifrele in aceasta privinta in cazul unei motorizari cu patru cilindri de 2.3 litri. Acesteia i se alatura aceeasi cutie de viteze manuala cu sase rapoarte.

In acest caz, consumul mediu mixt este de doar 11.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri, in timp ce pentru o rulare urbana indicativul este de 13.5 litri/100 kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul ajunge la doar 9.4 litri/100 kilometri. O cifra impresionanta daca stam sa ne gandim la ce poate un model Ford Mustang.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter