Cat consuma un Dodge Viper SRT?

2017 Dodge Viper SRT

Continuam seria articolelor din categoria „Cat consuma?” cu un supercar american de calibru: 2017 Dodge Viper SRT. Orice am vrea sa spunem, trebuie sa recunoastem ca muscle-car-ul de peste Ocean este un raspuns veritabil al celor de la Chrysler, constructor sub egida caruia se regaseste si divizia Dodge, in fata tuturor supercarurilor realizate de producatorii europeni.

Vom descoperi astazi impreuna mai multe despre ce poate bolidul american si, cel mai important, despre eficienta acestuia. Desi, lasand deoparte toate analizele si cifrele la care ne gandim, atunci cand ai un astfel de model in garaj, cel mai probabil, nu te mai gandesti la cat consuma...

Chiar daca nu este un muscle car in adevaratul sens al cuvantului, Dodge Viper SRT impresioneaza fara dar si poate. Conform reprezentantilor diviziei Dodge, modelele SRT Viper au fost gandite in asa fel incat sa ofere viitorilor clienti un amestec perfect intre performanta si traditia pe care o are numele Viper in spate. Astfel, prin supercarul produs, cei de la Dodge vor sa ii ofere soferului o experienta unica la volanul modelelor lor.

Daca ne gandim la ce putem gasi sub capota unui model Dodge Viper SRT, ne dam seama rapid ca ne confruntam cu una dintre cele mai puternice unitati de motorizare aspirate din lume. Astfel, supercarul este echipat cu un propulsor V10, cu o capacitate de 8.4 litri, capabil sa dezvolte nu mai putin de 645 de cai putere si un cuplu maxim de 814 Nm.

In ceea ce priveste transmisia asigurata pe acest model, cei de la Dodge nici nu si-au pus problema pentru o varianta de cutie automata. Multumind astfel puristii in cautarea unor modele la volanul carora sa simta ca se afla intr-un supercar adevarat, Dodge SRT Viper beneficiaza de o transmisie asigurata prin intermediul unei cutii de viteze manuala Tremec TR6060 cu sase rapoarte.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, nu ne ramane decat sa ne uitam la cifrele tehnice ale modelului. Astfel, aflam ca Dodge SRT Viper reuseste sa prinda o viteza maxima de 310 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 96 km/h este posibil de realizat in doar 3 secunde.

Consumul inregistrat de Dodge SRT Viper nu este unul deloc mic, acesta indicand in regim mixt o valoare de 18.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. De asemenea, consumul in regim extraurban este de 13.5 litri/100 km, in timp ce in regim urban se inregistreaza nu mai putin de 23.5 litri/100 km. Cifrele prezentate sunt chiar mai mari in realitate, acestea variind in functie de conditiile de drum si de modul de rulare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter