Cat consuma Chevrolet Corvette Z06?

2017 Chevrolet Corvette Z06

Atunci cand vorbim despre supercaruri de lux cu sute de cai putere sub capota, unul dintre primele nume care ne vin in minte este Chevrolet Corvette. Primul model Corvette a aparut in urma cu mai bine de jumatate de secol, mai exact in 1953, atunci cand un model decapotabil produs in Misouri a fost prezentat la Salonul Auto de la New York. Modelele Corvette s-au bucurat de-a lungul timpului de o recunoastere la nivel international, castigand de asemenea numeroase premii din domeniul auto.

Din 1953 si pana in zilele noastre, Chevrolet Corvette a fost dezvoltat sub forma a sapte generatii. Vorbim astazi despre ce-a de saptea generatie Corvette si anume despre modelul lansat in anul 2015: Z06. Acesta a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Detroit si a impresionat asistenta atat prin aspectul sau exterior, cat si prin performantele sale. Vom discuta astazi impreuna despre ceea ce poate oferi Chevrolet Corvette si despre eficienta sa in materie de consum al carburantului.

Incepem cu ceea ce se poate gasi sub capota supercarului si va spunem ca Chevrolet Corvette este echipat cu o unitate de motorizare V8 cu o capacitate de 6.2 litri, capabila sa dezvolte 659 de cai putere si un cuplu maxim de 881 Nm. Transmisia poate fi asigurata fie prin intermediul unei cutii manuale cu sapte trepte, fie prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Modelul Corvette Z06 a impresionat rapid, devenind practic cel mai puternic model construit vreodata de cei de la GM. Noul model a beneficiat din plin de aportul multor tehnologii noi care i-au imbunatatit semnificativ performantele. Printre acestea amintim de sistemul de distributie variabil, sistemul de injectie directa, compresorul mecanic de 1.7 litri cu pana la 20.000 rpm sau sistemul electronic de deactivare a cilindrilor. De asemenea, Corvette 2015 are si o masa totala redusa gratie utilizarii componentelor foarte usoare realizate din aluminiu si titan.

Daca vorbim despre eficienta, va spunem de la bun inceput ca aceasta poate varia in functie de modul de rulare ales si de conditiile de drum, insa si in functie de cutia de viteze aleasa. Astfel, cea mai eficienta dintre cele doua propuse este cea manuala cu sapte rapoarte, insa cifrele nu sunt cu mult mai mici decat cele din cazul transmisiei automate.

Concret, vorbim despre un consum mediu de 13.5 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul transmisiei automate, consumul mediu ajunge la 14.1 litri/100 km. In cazul unei rulari extra-urbane, consum scade simtitor pana la 8 litri/100 km (10.2 in cazul transmisiei automate), in timp ce pentru o rulare urbana, consumul ajunge pana la 16.6 litri/100 km (18 l/100 km in cazul transmisiei automate).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter