Cat consuma Chevrolet Camaro?

2017 Chevrolet Camaro

Continuam astazi seria articolelor dedicate analizei in ceea ce priveste eficienta consumului de carburant cu un muscle car pur sange american: Chevrolet Camaro. Ajuns anul trecut la cea de-a sasea generatie, Camaro ramane in continuare unul dintre cele mai cunoscute modele de pe piata americana si nu numai.

Inca de la prima sa aparitie in public din 1966, Camaro a impresionat prin performantele tehnice de care a dat dovada. Vorbim in randurile care urmeaza de ceea ce a adus nou cea de-a sasea generatie Camaro si despre raportul dintre performantele sale si eficienta in ceea ce priveste consumul de carburant.

Modelele ultimei generatii au impresionat in primul rand prin apectul exterior mult mai modern si mai agresiv cu care ne-a fost prezentat. Insa nu la nivel de design sunt cele mai multe schimbari, inginerii americani lucrand din greu pentru a aduce imbunatatiri considerabile partii tehnice.

Astfel, cea de-a sasea generatie Camaro aduce cu sine o masa totala scazuta cu 90 de kilograme, o caroserie optimizata in tunelul aerodinamic si o rigiditate structurala a acesteia crescuta cu 28 de procente.

Modelele celei de-a sasea generatii Chevrolet Camaro pot fi comandate in trei motorizari. Prima dintre ele este reprezentata de o unitate turbo cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 275 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm. Motorizarea intermediara ne propune o unitate V6 cu o capacitate de 3.6 litri, capabila sa livreze 335 de cai putere si un cuplu maxim de 385 Nm.

Insa motorizarea despre care vorbim astazi este aceea care este cea mai puternica dintre toate. Vorbim despre o unitate de motorizare V8 LT1, cu o capacitate de 6.2 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 455 de cai putere si un cuplu maxim de 617 Nm. Transmisia este asigurata fie prin intermediul unei cutii de viteze manuala cu sapte trepte, fie prin intermediul uneia automate cu opt rapoarte. Cu o astfel de motorizare, acceleratia de la 0 la 96 km/h (0-62 mile/ora) este posibil de realizat in doar 4 secunde.

Sa vorbim acum si despre eficienta in ceea ce priveste consumul de carburant. Chevrolet Camaro beneficiaza de un consum mediu de 14.1 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 10.1 litri/100 kilometri; in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge pana la 16.6 litri/100 kilometri. Noi spunem ca sunt niste valori destul de bune daca luam in considerare faptul ca vorbim despre un muscle car cu performante considerabile.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter