Cat consuma BMW X6 M (F86)?

2017 BMW X6 M (F86)

Atunci cand vine discutia despre modelele BMW X6 M, primele lucruri la care ne gandim sunt niste masini extrem de bine proportionate si cu niste performante incredibile avand in vedere masa totala pe care o au. Uneori ne vine greu sa credem ca asemenea cifre tehnice pot fi atribuite unor mastodonti de peste doua tone, insa cei de la BMW ne arata ca se poate. Analizam astazi performantele de care se fac capabile modelele BMW X6 M si cum se raporteaza acestea la eficienta din punct de vedere al consumului de carburant.

Trecem direct la ce ne intereseaza cel mai tare, asa ca incepem sa discutam despre ceea ce gasim sub capota modelelor BMW X6 M. Astfel, acestea ne sunt prezentate fiind echipate cu o unitate de motorizare V8 TwinPower Turbo, cu o capacitate de 4.4 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 575 de cai putere si un cuplu maxim de 750 Nm.

Treaba buna facuta de cei de la BMW daca este sa facem o comparatie cu modelele generatiei anterioare, acestea beneficiind de un surplus de 20 de cai putere. Noile modele X6 M beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala M, iar transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata M Steptronic cu opt rapoarte.

La o masa totala de nu mai putin de 2.340 de kilograme, cifrele tehnice pe care le inregistreaza modelele BMW X6 M sunt impresionante pentru orice pasionat auto care isi doreste o masina impunatoare, dar in acelasi timp cu capacitati sportive. Astfel, vorbim spre exemplu despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care este posibil de realizat in doar 4.2 secunde. In cazul in care se opteaza pentru pachetul M Driver, viteza maxima pe care o poti atinge la volanul unui X6 M este de nu mai putin de 280 km/h.

Bineinteles, a venit momentul sa aruncam o privire si la cifrele pe care BMW X6 M le inregistreaza in legatura cu consumul de carburant. Astfel, putem vorbi despre un consum mediu de 14.7 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 12.4 litri/100 km, in timp ce rularea urbana ajunge sa inregistreze un consum de 16.8 litri/100 km. Deloc rau daca ne gandim la greutatea pe care o au aceste modele si la performantele tehnice de care sunt in stare, nu? Toate acestea pentru un pret de pornire de 127.800 euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter