Cat consuma BMW X5 (F15) xDrive 40e?

2017 BMW X5 xDrive40e

BMW X5 xDrive 40e a reprezentat o noua etapa in strategia celor de la BMW, fiind primul model de tip plug-in hybrid de serie pe care acestia l-au dezvoltat. Producatorul german si-a pus mari sperante in acest tip de propulsie, propunandu-ne o strategie de preturi destul de interesanta.

Comparativ din punct de vedere financiar cu modelele echipate cu propulsoare pe benzina de aceeasi putere, xDrive 40e a pornit din start drept o varianta mai mult decat interesanta. Haideti sa vedem impreuna astazi ce ne-au pregatit cei de la BMW prin acest prim model de tip plug-in hybrid si sa analizam care este eficienta lui din punct de vedere al consumului de carburant.

In primul rand trebuie sa spunem ca modelele xDrive 40e folosesc cu succes tehnologia eDrive, tehnologie pe care o regasim la modelele BMW i. De asemenea, tehnologia xDrive este foarte importanta pentru un asemenea model, oferind beneficiile unei tractiuni integrale pentru o rulare in mod electric. Astfel, potentialul hibrid de franare regenerativa poate fi folosit la capacitati maxime cu ambele punti.

La nivel de infatisare, BMW X5 xDrive 40e ni se prezinta in acelasi stil impunator, nelasand loc de nicio interpretare. Daca nu am vedea logo-urile specifice eDrive, parca nici nu ne-am da seama ca modelul pe care il avem in fata face parte din portofoliul eco al producatorului. Reprezentantii constructorului ni l-au prezentat ca fiind o varianta optima pentru aceia dintre noi care folosesc automobilul pentru o naveta zilnica pana la birou sau pentru treburile uzuale.

Nici la interior nu ne putem da seama din prima de faptul ca suntem intr-un habitaclu al unui model din game eco. Fiind un SUV de lux, si aici regasim cele mai bune materiale care puteau fi folosite si cele mai inalte tehnologii. Reprezentantii BMW isi lauda noile modele prin prisma spatiului generos oferit pasagerilor.

Din punct de vedere tehnic, modelele X5 xDrive 40e sunt echipate cu un sistem hibrid format dintr-o unitate pe benzina de 2 litri, cu patru cilindri, cu injectie directa si cu sistem TwinPower Turbo, capabila sa dezvolte 245 de cai putere si un cuplu maxim de 350 Nm. Acesteia i se alatura un propulsor electric, montat in carcasa cutiei de viteze, capabil sa livreze 83 kW, echivalentul a aproximativ 113 cai putere.

Cu o masa totala de aproape 2.3 tone si cu o putere totala care poate fi dezvoltata de 313 cai putere, X5 xDrive 40e inregistreaza niste cifre interesante si in ceea ce priveste consumul de carburant. Astfel, in cazul unei rulari exclusiv pe benzina, consumul este de 9.8 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul in care si propulsorul electric este activat, consumul inregistrat poate scadea pana la doar 4.2 litri/100 km.

Videoclipul zilei
5 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE TESLA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter

Whatsapp