Cat consuma BMW X5 M?

Continuam seria articolelor care isi propun sa faca o comparatie intre performantele obtinute si eficienta din punct de vedere al consumului cu un model cel putin interesant al celor de la BMWX5 M. Spunem interesant pentru ca, ce-i drept, trebuie sa recunoastem ca producatorul german ne surprinde de fiecare data cand lanseaza un nou „monstru” pe patru roti prin performantele sale incredibile. Descoperim impreuna in randurile care urmeaza ce poate acest BMW X5 M si ce costuri ne aduce din punct de vedere al consumului de carburant.

Trecem peste elementele de design exterior si interior pe care, cel mai probabil, majoritatea dintre voi le cunoasteti si ajungem la ceea ce ne intereseaza cel mai tare, si anume partea tehnica. Astfel, modelele BMW X5 M sunt echipate cu o unitate de motorizare V8 Twin Power Turbo cu o capacitate de 4.4 litri, capabila sa dezvolte 575 de cai putere si un cuplu maxim de 750 Nm.

Modelul beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala M, in timp ce transmisia este realizata prin intermediul unei cutii de viteze automata M Steptronic cu opt rapoarte. Noile modele beneficiaza si de o masa totala mai scazuta cu 30 de kilograme fata de cele ale generatiei anterioare, ajungand acum la 2.350 de kilograme.

La o asemenea greutate, trebuie sa recunoastem ca avem in fata niste performante tehnice demne de invidiat chiar si de cei mai pretentiosi dintre noi. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care poate fi atinsa ce ajunge la pragul celor 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi posibil de realizat in doar 4.2 secunde. In cazul in care va doriti ceva mai multa viteza, puteti opta pentru pachetul optional M Driver, care va va aduce posibilitatea sa ajungeti la o viteza maxima de 280 km/h.

Cinstit vorbind, BMW X5 M este un model care le are pe toate si care este capabil sa multumeasca marea majoritate a pasionatilor auto care isi doresc o masina impunatoare. Incepand de la aspectul exterior sau confortul in utilizarea de zi cu zi si terminand cu performantele remarcabile combinate cu o manevrabilitate excelenta, BMW X5 M tine steagul sus la toate capitolele.

Sa vedem acum cum stau lucrurile si in ceea ce priveste consumul de carburant inregistrat, pentru ca un asemenea mastodont trebuie sa consume ceva, nu?! Astfel, vorbim despre un consum mediu de 17.7 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra urbane, consumul poate scadea pana la 14.9 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge pana la 20.2 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter