Cat consuma BMW M760Li xDrive?

2017 BMW M760Li xDrive

Salonul Auto de la Geneva de anul trecut ne-a intermediat intalnirea cu cea mai noua versiune de top a Seriei 7 – BMW M760Li xDrive. Prezentat de la bun inceput drept un sedan de lux care face parte din segmentul sport, noul bolid al producatorului german devine rapid un rival de temut pentru Mercedes-Benz S65 AMG. Descoperim impreuna in randurile ce urmeaza ce ne ofera constructorul bavarez prin acest nou model si cat de eficient este acesta in materie de consum al carburantului.

Nu intram in detalii cu privire la noutatile de ordin estetic pe care ni le-au pregatit cei de la BMW, dar va spunem ca noul model a fost dotat cu un pachet aerodinamic M, cu un sistem de evacuare sport M si cu frane M Sport. Bolidul a primit si un set de jante exclusive M din aliaj usor si cu dimensiuni de 20 de inci, respectiv anvelope de performanta mixte.

BMW M760Li xDrive ne-a fost prezentat in urma cu un an ca fiind echipat cu o unitate de motorizare V12 M Performance, cu o capacitate de 6.6 litri, capabila sa dezvolte 600 de cai putere la 5.500 rpm si un cuplu maxim de 800 Nm la 1.500 rpm. Bolidul beneficiaza de aportul unei tractiuni integrale, in timp ce transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata Steptronic cu opt rapoarte.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, bolidul celor de la BMW impresioneaza si la capitolul performantelor de care se dovedeste a fi in stare. Ca sa va faceti o idee mai buna asupra a ceea ce vorbim, va spunem doar ca viteza maxima care poate fi atinsa este limitata electronic la 250 km/h, in timp ce pragul celor 100 km/h este posibil de atins in nu mai putin de 3.9 secunde.

Daca limitarea electronica impusa de producatorul german nu va incanta prea tare, aflati ca odata cu activarea pachetului optional M Driver aceasta dispare, viteza maxima ajungand pana la 305 km/h.

Trebuie sa recunoastem ca performantele de care este in stare modelul BMW M760Li xDrive se ridica la un nivel foarte bun. Si pentru asemenea performante si echipare tehnica, nici consumul nu poate fi unul extrem de mic.

Astfel, vorbim despre un consum mediu mixt de 12.6 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In mediu extraurban consumul scade la 9.6 litri/100 km in timp ce in mediul urban urca la 18.4 litri/100 km. Din punctul nostru de vedere, pentru un asemenea bolid, nu este un consum extrem de ridicat. Desigur, acesta poate varia in functie de modul de rulare, de conditiile de drum sau chiar de anvelopele care sunt folosite.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter