Cat consuma BMW M5?

Vorbim astazi in cadrul sectiunii „Cat consuma?” despre unul dintre cele mai de succes modele in randul pasionatilor bolizilor cu sute de cai putere sub capota: BMW M5. Lengendarul model al constructorului bavarez s-a impus in topul preferintelor pasionatilor auto inca de la lansarea primei generatii din 1984. M5 a impresionat rapid prin performantele sale situate la nivel de supercar, dar si prin confortul oferit soferilor si pasagerilor.

Descoperim impreuna astazi mai multe despre performantele sale tehnice si despre felul in care acestea se raporteaza la eficienta din punct de vedere al consumului de carburant. Despre aspectul exterior nu are rost sa vorbim foarte multe pentru ca acesta ne este familiar tuturor, asa ca trecem direct sub capota, acolo unde gasim tot ce este mai interesant.

BMW M5 este echipat cu o unitate de motorizare V8 TwinPower Turbo, cu o capacitate de 4.4 litri. Propulsorul se dovedeste a fi capabil sa dezvolte 560 de cai putere intre 6.000 si 7.000 rpm si un cuplu maxim de 680 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj cu sapte rapoarte.

Denumita BMW M Double Clutch Transmission Drivelogic, cutia de viteze in cauza este dotata cu programe menite sa optimizeze tractiunea si cu functia Launch Control. De asemenea, inginerii producatorului german au mai dotat automobilul si cu un diferential activ blocabil amplasat pe puntea spate.

Asa cum va puteti imagina, performantele tehnice de care este capabil BMW M5 nu sunt deloc de neglijat. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care a fost limitata la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 4.4 secunde. De asemenea, pragul celor 200 km/h poate fi atins in doar 13 secunde. Pentru cine isi doreste mai mult de atat, exista pachetul M Drive, care face ca viteza maxima sa ajunga pana la 305 km/h.

Chiar daca avem sub capota o varianta de propulsie puternica, reprezentantii BMW au promis ca aceasta va aduce un grad de eficienta de consum foarte bun. Inginerii BMW au dotat bolidul cu sisteme de recuperare a energiei pe perioada de franare, cu functia Start-Stop si cu un pachet Efficient Dynamics extrem de bine pus la punct.

Astfel, cu toate aceste inginerii realizate de specialistii din cadrul BMW, in cazul lui M5 vorbim despre un consum mediu de 13.8 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra urbane, consumul poate scadea pana la numai 10.7 litri/100 km, in timp ce pentru o rulare exclusiv urbana, consumul poate ajunge pana la 15.7 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter