Cat consuma BMW M3 (F80)?

BMW M3 este unul dintre cele mai cunoscute modele ale producatorului german, acesta castigand inimile a multor pasionati auto din intreaga lume in cei peste 30 de ani de cand a aparut pentru prima data. Primul model M3 a fost lansat inca din 1985, iar de atunci si pana astazi acest brand a devenit o legenda printre fanii producatorului german.

Vom vorbi astazi despre ultimul model BMW M3 (F80) pe care il avem pe piata si despre performantele de care acesta este capabil. De asemenea, vom descoperi impreuna cat de eficient se dovedeste a fi acest model in legatura cu consumul de carburant.

Modelele BMW M3 s-au facut remarcate de-a lungul timpului atat prin aspectul sau exterior extrem de sportiv, cat si prin prisma performantelor tehnice de care s-a dovedit a fi in stare. Modelul pentru anul 2016 ne-a adus cateva mici modificari, printre care putem aminti stopurile LED in forma literei „L”, sistemul care permite accesul in automobil fara cheie sau sistemul audio Harmon Kardon, toate acestea fiind oferite acum in echiparea standard.

Performantele de care se bucura noile modele BMW M3 nu ar fi fost posibile si fara imbunatatirile de ordin tehnic pe care le-au adus specialistii producatorului german. Gratie folosirii din plin a aluminiului si a fibrei de carbon, noile modele M3 se pot lauda cu o scadere in greutate de aproape 80 de kilograme in comparatie cu modelele precedente. De asemenea, noile modele aduc cu sine si o suspensie noua la care inginerii de la BMW si-au adus aportul prin numeroase imbunatatiri.

Noile modele BMW M3 sunt echipate cu o unitate de motorizare cu 6 cilindri in linie, cu o capacitate de 3.0 litri, capabila sa dezvolte 431 de cai putere si un cuplu maxim de 550 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze manuala cu sase trepte, insa este posibil sa optezi si pentru una automata cu sapte rapoarte si cu dublu ambreiaj. In cazul primei variante, bolidul va avea o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 4.1 secunde.

Sa ne uitam acum si la cifrele pe care BMW M3 le inregistreaza in legatura cu consumul de carburant. Astfel, putem vorbi despre un consum mediu de 11.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul unei rulari extra-urbane, consumul scade pana la 9 litri/100 km, in timp ce rularea urbana ajunge sa inregistreze un consum de 13.8 litri/100 km.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter