Cat consuma BMW i8?

Cand spunem BMW i8 nici nu stim la ce sa ne gandim prima data. La infatisarea sa exterioara care a cucerit inimile tuturor pasionatilor auto odata cu lansarea sa sau la echiparea sa hibrida capabila de niste performante incredibile? Indiferent ce am vrea sa spunem, BMW i8 este un model extrem de bine realizat, care si-a castigat rapid fani in toate colturile lumii.

Haideti sa ne reamintim astazi ce noutati ne-au adus cei de la BMW odata cu lansarea noilor modele i8 si care sunt performantele de care acestea se fac capabile. De asemenea, sa analizam si felul in care performantele se raporteaza la eficienta din punct de vedere al consumului de carburant. Cel putin la nivel teoretic, ar trebui sa avem in fata un consum bun, nu?!

Noile modele i8 ne-au fost prezentate cu o intreaga serie de imbunatatiri pe care specialistii de la BMW ni le-au pregatit pentru a ne lasa cu gura cascata. De asemenea, putem spune cu tarie ca noile modele beneficiaza de o balanta extrem de echilibrata intre performantele de care se dovedesc a fi capabile si eficienta pe care o inregistreaza.

Modelele BMW i8 sunt echipate cu un sistem hibrid format dintr-o unitate de motorizare clasica, alaturata unui propulsor electric. Unitatea de motorizare clasica este una de trei cilindri, cu o capacitate de 1.5 litri, capabila sa dezvolte 231 de cai putere si un cuplu maxim de 320 Nm. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii automate cu sase rapoarte. Unitatii de motorizare clasice ii este alaturat un propulsor electric de 96 kW, echivalentul a 131 de cai putere. Astfel, intreg ansamblul la capacitate maxima este capabil sa dezvolte nu mai putin de 362 de cai putere.

Daca tot am vorbit despre echiparea tehnica, haideti sa ne uitam un pic si asupra performantelor inregistrate de modelele BMW i8, pentru ca, trebuie sa va asiguram, acestea nu sunt deloc de neglijat. Spre exemplu, viteza maxima care poate fi atinsa este de 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata in nu mai putin de 4.4 secunde. Suna bine, nu?!

Asa cum spuneam si la inceput, eficienta din punct de vedere al consumului de carburant se prezinta foarte bine in cazul modelelor BMW i8. La o folosire exclusiva a unitatii de motorizare clasice, consumul ajunge la aproximativ 8.4 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri. In cazul in care intreg ansamblul este pus in miscare, consumul inregistrat este de doar 3.1 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter